Lausunnot katsastusta varten, raskaat kuorma-autot (kokonaispaino yli 5,5t)

Tältä sivulta löydät ohjeet ja lomakkeen raskaiden kuorma-autojen (kokonaispaino yli 5,5t) kokonaismassamuutoksen ja vaatimuksenmukaisuustodistuksen tekoon.

Raskaiden kuorma-autojen kokonais- ja/tai yhdistelmämassan muutos (kokonaispaino yli 5,5t)

Toimintaohje:

 1. Täytä ja lähetä oheinen lausuntotilaus muutoskatsastusta varten. Oheinen lausuntotilaus on pakollinen selvitystyön tekemiseksi.
 2. Tarvittavat liitteet: Kopio viimeisestä voimassa olleesta rekisteriotteesta - mukaan vaaditaan rekisteriotteen kaikki sivut.
 3. Lausunto on maksullinen ja se on noudettavissa lähimmästä valtuutetusta Mercedes-Benz-huoltopisteestä viimeistään kuukauden kuluessa tilauksesta*. Huoltoedustajamme on yhteydessä teihin, kun lausunto on noudettavissa. Mikäli hakemanne kokonaismassan muutos ei ole mahdollinen ajoneuvon hyväksyntöjen mukaisesti, niin ilmoitamme tästä lausuntotilauksella määrittelemällänne tavalla.

Raskaiden kuorma-autojen vaatimustenmukaisuustodistus, vastaavuustodistus, CoC-todistus

Toimintaohje:

Ulkomailla ensirekisteröityä autoa Suomeen rekisteröitäessä vaaditaan todistus siitä, että auto täyttää tietyt EU-vaatimukset. Tämä voidaan todistaa alkuperäisellä CoC-todistuksella. Jos CoC-todistusta ei ole, normien täyttyminen voidaan todistaa jälkeenpäin tehtävällä vaatimuksenmukaisuustodistuksella.

 1. Ennen lausunnon tilaamista ajoneuvo on syytä käyttää katsastusasemalla vaatimusten selvittämiseksi. Samalla selviää onko edellisessä rekisteriotteessa mahdollisesti riittävät tiedot rekisteröintiä varten.
 2. Tarvittavat liitteet:
  1.  Kopio viimeisestä voimassa olleesta (ulkomaisesta tai kotimaisesta) rekisteriotteesta - mukaan vaaditaan rekisteriotteen kaikki sivut.
  2. Katsastajan määrittämä listaus vaatimuksista, esim. Trafi:n lisäpöytäkirjalomake: taulukko yksittäiskappaleena maahantuodun EY-tyyppihyväksymättömän ajoneuvon tarkastukseen (saatavana katsastustoimipisteistä).
 3. Täytä ja lähetä oheinen lausuntotilaus
 4. Lausunto on maksullinen ja se on noudettavissa lähimmästä valtuutetusta Mercedes-Benz-huoltopisteestä viimeistään kuukauden kuluessa tilauksesta*. Huoltoedustajamme on yhteydessä teihin, kun lausunto on noudettavissa.
 5. Vaihtoehtoisesti lausunnon voi lunastaa myös postiennakolla lähimmästä postitoimipisteestä viimeistään kuukauden kuluessa*, jolloin veloitamme ylimääräiset käsittelykustannukset alla olevan hinnaston mukaisesti.
 6. Ohjeita ulkomailta tuotavan auton katsastukseen ja rekisteröintiin antaa Trafi (Liikenteen turvallisuusvirasto), puh. 020 618 5100 tai www.trafi.fi
  Ohjeita autojen verotukseen liittyen antaa Verohallinto, www.vero.fi
  Ohjeita Suomen rekisterissä olevien ajoneuvojen verotuksesta antaa Trafi, puh. 020 618 5100 tai www.trafi.fi

 

*Poikkeuksena kesälomakausi ja erikoistapaukset, jotka vaativat enemmän käsittelyaikaa (näitä ovat esimerkiksi ajoneuvot, jotka on valmistettu EU:n ulkopuolella olevalle markkina-alueelle).

 

Täytä lausuntotilaus

Katso hinnasto

Lausunnot katsastusta varten, yhdessä vaiheessa valmistetut M3 –luokan Mercedes-Benz ja Setra linja-autot

Toimintaohje

 1. Avaa Daimler Truck AG:n ylläpitämää OMNIplus sivusto: klikkaa tästä
 2. Klikkaa kohtaa Start billable confirmation request ja seuraa ohjeita.

 

Yhteystiedot
Pyydämme ystävällisesti olemaan yhteydessä kaikissa raskaiden kuorma-autojen ja linja-autojen lausuntotilauksiin liittyvissä asioissa, itse lausuntotilaukseen, aikatauluihin tai mahdollisin jatkokysymyksiin liittyen sähköpostiosoitteeseen: mbhya.tyyppitekniikka@veho.fi

Pakettiautot ja kevyt kuorma-autot (kokonaispaino, 5,5t tai alle)
Pakettiautojen vaatimuksenmukaisuustodistuksen tilaamisesta tarkemmin oheisen linkin kautta: Pakettiautojen vaatimuksenmukaisuustodistus. 

Henkilöautot
Henkilöautojen vaatimuksenmukaisuustodistuksen tilaamisesta tarkemmin oheisen linkin kautta: Henkilöautojen vaatimuksenmukaisuustodistus.

Veho käsittelee henkilötietojasi EU:n tietosuoja-asetuksen ja muun yksityisyydensuojaa koskevan lainsäädännön mukaisesti. Lue lisää Vehon tietosuojakäytännöistä osoitteesta veho.fi/tietosuoja