Tuontiautot

Saat parhaan hyödyn Mercedes-Benz-autostasi, kun huollatat sitä säännöllisesti ammattitaitoisessa ja autosi parhaiten tuntevassa merkkiliikkeessä.

Tervetuloa Mercedes-Benz-maailmaan

Onneksi olkoon, olet tehnyt hyvän autovalinnan. Mercedes-Benz on yksi maailman arvostetuimpia automerkkejä, eikä suotta. Yli 120 vuoden kehitystyön tuloksena syntynyt laadun, turvallisuuden ja ajomukavuuden yhteenliittymä on ylivertainen. Kolmisakarainen tähti on viitoittanut koko autoalan tuotekehityksen suuntaa jo perustamisestaan lähtien, ja jatkaa sitä edelleen tänäkin päivänä.

Me Vehossa olemme toimineet Mercedeksen parissa jo yli 85 vuoden ajan ja uskomme, että meillä on paras kokemus niin Mercedesten myynnistä kuin huolloistakin. Merkkihuoltomme palvelee sinua autosi ostopaikasta ja vuosimallista riippumatta. Hyödyntämällä osaamistamme Mercedeksesi säilyy turvallisena ja käyttö taloudellisena. Tervetuloa!

Asiakaspalvelutilanne, jossa taustalla kulman takaa näkyy sinisen Mercedes-maasturin takaosa.

Teetä autoosi maksuton tuontitarkastus

Voit teettää autoosi maksuttoman tuontitarkastuksen, joka sisältää:

  • Tehtaan laadunparannuskampanjoiden tarkistus
  • Auton liittäminen Mercedes me -palveluun
  • Sähköisen huoltokirjan läpikäynti ja tulostus halutessasi
  • Auton koodaus Suomeen, jolloin asiakaspalvelu- sekä hätäpuhelut ohjautuvat oikein

Tuontitarkastus suoritetaan ilman ajanvarausta – ota yhteyttä suoraan toimipisteeseen.

Onhan autosi kaikki avaimet hallussasi?

Autamme sinua halutessasi selvittämään käytettynä maahantuodun auton avaimien kohtalon. Voimme muun muassa tarkastaa mitkä avaimet sinulta nyt löytyvät ja onko käytössä ollut muita avaimia. Tarvittaessa kadonneet avaimet voidaan lukita ulos auton käyttöjärjestelmästä, jonka jälkeen avainta ei voi enää käyttää. Toimenpidettä varten tarvitsemme paikan päälle auton sekä kaikki sen olemassa olevat avaimet. Varauduthan tässä yhteydessä todistamaan henkilöllisyytesi sekä hallintasuhteesi autoon. Suljettuja avaimia ei voi enää uudelleen avata. Meiltä saat tilattua autoosi niin korvaavia elektronisia pääavaimia, kuin lisäavaimiakin sekä mekaanisia avaimia.

Huomioithan myös, että uudemmissa Mercedeksissä Mercedes me-palvelun kautta autoon on mahdollista päästä suoraan sovelluksen kautta, ilman fyysistä avainta. Varmista kauttamme, että autosi ei ole enää liitetty edellisen omistajan Mercedes me-tiliin.

Mercedes-tiepalvelumekaanikko keskustelemassa asiakkaan kanssa auton ulkopuolella.

Aktivoi Mobilo-liikkuvuusturva autoosi

Mobilo-liikkuvuusturva varmistaa matkasi jatkumisen vuoden jokaisena päivänä, vaikka lentäen. Mobilo-liikkuvuusturvan saat voimaan vaikka autosi edellinen määräaikaishuolto olisi suoritettu valtuuttamattomalla korjaamolla. Liikkuvuusturvan saat uudelleen aktivoitua teettämällä autosi seuraavan huolto-ohjelman mukaisen määräaikaishuollon valtuutetussa Mercedes-Benz-merkkihuollossa.

Henkilö nojaa punaisen Mercedeksen etuosaan ja nauttii auringonpaisteesta. Taustalla purjevene vedessä sekä metsää.

Huolenpitosopimuksella huollot ja korjaukset kiinteällä kuukausihinnalla

Huolenpitosopimus kattaa sopimusaikana huollot ja korjaukset sopimusehtojen mukaisesti valtuutetussa Mercedes-Benz-liikkeessä kiinteällä kuukausihinnalla. Kaikissa autoon suoritettavissa huolto- tai korjaustöissä käytetään vain laadukkaita aitoja varaosia ja parasta sertifioitua Mercedes-ammattiosaamista.

Sopimuksen aktivointi vaihtoautoon tai käytettynä maahantuotuun autoon on lähtökohtaisesti mahdollista, kun auto on alle kolme vuotta vanha, alle 50 tkm ajettu ja autossa on aukoton merkkihuoltohistoria.

Lausunnot katsastusta varten

Ulkomailla ensirekisteröityä autoa Suomeen rekisteröitäessä vaaditaan todistus siitä, että auto täyttää vaaditut EU-vaatimukset. Tämä voidaan todistaa esimerkiksi CoC-todistuksella. Mikäli ajoneuvoon on tilattu tehtaalta CoC-todistus, sijaitsee se keltaisessa A4-kokoisessa kansiossa autopaperien mukana.

Jos CoC-todistusta ei ole, normien täyttyminen voidaan todistaa myös jälkeenpäin tehtävällä vaatimustenmukaisuustodistuksella, eli lausunnolla katsastusta varten.

COC-todistuksen tilausohjeet:

  1. Tarvittavat liitteet: Kopio viimeisestä voimassa olleesta (ulkomaisesta/kotimaisesta) rekisteriotteesta - mukaan vaaditaan rekisteriotteen kaikki sivut.
  2. Täytä ja lähetä oheinen lausuntotilaus
  3. Lausunto on maksullinen ja se on noudettavissa lähimmästä valtuutetusta Mercedes-Benz huoltopisteestä viimeistään kuukauden kuluessa tilauksesta. Poislukien, ei EU-tyyppihyväksytyt (ennen 1.1.1998), EU:n ulkopuoliset markkina-alueen ajoneuvot (esim. USA ja Japani) sekä erikoisajoneuvot, joilla toimitusaika voi olla pitempi (n. 8 viikkoa), etenkin loma-aikoina. Huoltoedustajamme on yhteydessä teihin, kun lausunto on noudettavissa.
  4. Suosittelemme lähettämään lausuntotilauksen hyvissä ajoin ennen katsastusta mahdollisten ongelmatilanteiden välttämiseksi.

Mercedes-Benz-henkilöautojen COC-todistuksen hinnasto:

Lausunnon hinta on EU:sta tuodulle autolle 250 € ja EU:n ulkopuolelta tuodulle 550 €. Alkuperäinen CoC-todistus EU:sta tuodulle autolle tai kantakortti 250 € (toimitusaika n. 2 vko). Häntälupa 750 €.

Vaihtoehtoisesti lausunnon voi lunastaa myös postiennakolla lähimmästä postitoimipisteestä, jolloin veloitamme ylimääräiset käsittelykustannukset 30 €. Hinnat sisältävät alv 24%.

Yhteystiedot lausuntoihin liittyen

Henkilöautot: Lausuntotilauksiin liittyvissä asioissa, itse lausuntotilaukseen, aikatauluihin tai mahdollisin jatkokysymyksiin liittyen sähköpostiosoitteeseen: mbha.tekniikka@veho.fi

Pakettiautot: Lausuntotilauksiin liittyvissä asioissa, itse lausuntotilaukseen, aikatauluihin tai mahdollisin jatkokysymyksiin liittyen sähköpostiosoitteeseen: lausunnot@veho.fi

Kuorma-autot: Kaikissa kuorma-autojen (yli 5.5 t) lausuntotilauksiin liittyvissä asioissa, itse lausuntotilaukseen, aikatauluihin tai mahdollisin jatkokysymyksiin liittyen sähköpostiosoitteeseen: mbhya.tyyppitekniikka@veho.fi

Ohjeita ulkomailta tuotavan auton katsastukseen ja rekisteröintiin antaa Traficom (Liikenteen turvallisuusvirasto), p. 029 534 5000 (arkisin klo 8-16.15) tai www.traficom.fi

Ohjeita autojen verotukseen liittyen antaa verohallinto, www.vero.fi.

 

Usein kysyttyä