Ilmastointilaitteen huolto

Auton ilmastointihuollossa varmistetaan, että ilmastointi toimii moitteettomasti, järjestelmä on tiivis ja siellä on riittävä määrä kylmäainetta.

Mies ja nainen autossa. Toinen koettaa kädellään ilmaa tuuletusaukkojen edessä.

Ilmastointilaitteen huolto 98 €

Ilmastointihuollon hinta koskee Mercedes-Benz-henkilöautoja ja sisältää ilmastoinnin tyhjennyksen ja täytön, tiiviyden tarkastuksen sekä tarvittavan määrän kylmäainetta R134A tai R1234YF. (Kylmäaineella R744 hinta 259 €.)

Varaa aika ilmastoinnin huoltoon numerosta 010 569 8080 (ark 7-18) tai suoraan verkossa.
Toimenpiteen löydät ajanvarauksen kohdasta "Muut lisäpalvelut".

Miksi ja milloin auton ilmastointilaite tulisi huoltaa

Auton ilmastointijärjestelmän avulla säädetään auton sisälämpötilan lisäksi ilmankosteutta, ja samalla järjestelmä suodattaa ilman epäpuhtauksia. Moitteettoman toiminnan varmistamiseksi auton ilmastointi kannattaa huollattaa säännöllisesti. Ilmastoinnin huoltoja tekevät kaikki toimipisteemme. Mikäli auton ilmastointilaite on huollon tarpeessa, tunnistat sen viimeistään seuraavista oireista:

Ilmastointi ei puhalla kylmää

Lämpimällä kelillä, kun auton ilmastointi on kytketty päälle, auto ei puhalla kylmää ilmaa auton sisätilaan.

Usein ensimmäinen indikaattori ilmastoinnin huollon tarpeesta on se, että ilmastointi ei enää kesällä puhalla viileää ilmaa auton sisätiloihin. Syynä on tyypillisesti ilmastoinnin kylmäaineen vähyys, joka johtuu joko järjestelmän vuodosta tai kylmäaineen haihtumisesta. Järjestelmästä haihtuu kylmäainetta vuositasolla jopa 10%. Ilmastointihuollossa järjestelmän tiiveys varmistetaan ennen täyttöä.

Ikkunat kostuvat sisäpuolelta

Auton ilmastointi ei enää poista kosteutta auton sisältä. Seurauksena ikkunoiden sisäpinnoille kertyy kosteutta.

Toimiva ilmastointi myös poistaa auton sisältä kosteutta. Se, mikä kesän pitkillä ajomatkoilla voi aiheuttaa kuivan kurkun tunteen, varmistaa talviaikaan, että ikkunoiden sisäpinnoille ei kerry tarpeettomasti kosteutta. Mikäli kosteutta kertyy huolimatta siitä, että ilmastointi on päällä, tulee ilmastoinnin toiminta tarkistuttaa.

Epämiellyttävä haju

Kytkettäessä auton ilmastointi päälle, auton sisälle leviää epämiellyttävä haju auton tuloilmaventtiileistä.

Auton sisälle leviävä epämiellyttävä, pistävä haju on puolestaan merkki siitä, että järjestelmään on kertynyt kosteutta ja sen seurauksena mikrobikasvustoa. Tämä on usein seurausta ilmastoinnin pitkäaikaisesta käyttämättömyydestä. Hajun poistamiseksi autoon tulee ilmastointihuollon lisäksi tehdä järjestelmän desinfiointi.

Kun ilmastointi pelaa tehokkaasti, ajomatkat sujuvat mukavasti ja turvallisesti. Huollattamalla autosi ilmastointilaitteen säännöllisesti Vehon valtuutetussa Mercedes-Benz-merkkihuollossa voit varmistua, että ilmastointi toimii moitteettomasti kelistä riippumatta. Ilmastointihuoltossa varmistetaan kylmäaineen oikea määrä sekä ilmastointijärjestelmän tiiveys ja oikeanlainen toiminta.