Lausunnot katsastusta varten, pakettiautot ja kevyt kuorma-autot (kokonaispaino 5,5t tai alle)

Tältä sivultä löydät ohjeet ja lomakkeen pakettiautojen ja kevyiden kuorma-autojen (kokonaispaino 5,5t tai alle) kokonaismassamuutoksen, vetomassamuutoksen ja vaatimuksenmukaisuustodistuksen tekoon.

Pakettiautojen kokonaismassan muutos

Toimintaohje:

 1. Täytä ja lähetä oheinen lausuntotilaus muutoskatsastusta varten. Oheinen lausuntotilaus on pakollinen selvitystyön tekemiseksi.
 2. Tarvittavat liitteet: Kopio viimeisestä voimassa olleesta rekisteriotteesta - mukaan vaaditaan rekisteriotteen kaikki sivut.
 3. Lausunto on maksullinen ja se on noudettavissa lähimmästä valtuutetusta Mercedes-Benz-huoltopisteestä viimeistään kuukauden kuluttua tilauksesta*. Huoltoedustajamme on yhteydessä teihin, kun lausunto on noudettavissa. Mikäli hakemanne kokonaismassan muutos ei ole mahdollinen ajoneuvon hyväksyntöjen mukaisesti, niin ilmoitamme tästä lausuntotilauksella määrittelemällänne tavalla.

Huom! 1.11.2015 alkaen käyttöönotetuissa kuorma-autoissa kaista-avustin on pakollinen.
Huom! 1.11.2018 alkaen käyttöönotetuissa kuorma-autoissa aktiivinen jarruassistentti on pakollinen.

Pakettiautojen vetomassan muutos

Toimintaohje:

 1. Täytä ja lähetä oheinen lausuntotilaus muutoskatsastusta varten. Oheinen lausuntotilaus on pakollinen selvitystyön tekemiseksi.
 2. Tarvittavat liitteet: Kopio viimeisestä voimassa olleesta rekisteriotteesta - mukaan vaaditaan rekisteriotteen kaikki sivut.
 3. Lausunto on maksullinen ja se on noudettavissa lähimmästä valtuutetusta Mercedes-Benz huoltopisteestä viimeistään kuukauden kuluessa tilauksesta*. Huoltoedustajamme on yhteydessä teihin, kun lausunto on noudettavissa. Mikäli hakemanne kokonaismassan muutos ei ole mahdollinen ajoneuvon hyväksyntöjen mukaisesti, niin ilmoitamme tästä lausuntotilauksella määrittelemällänne tavalla.

Pakettiautojen vaatimustenmukaisuus-, vastaavuus-, CoC-todistus

Toimintaohje:
Ulkomailla ensirekisteröityä autoa Suomeen rekisteröitäessä vaaditaan todistus siitä, että auto täyttää tietyt EU-vaatimukset. Tämä voidaan todistaa alkuperäisellä CoC-todistuksella. Jos CoC-todistusta ei ole, normien täyttyminen voidaan todistaa jälkeenpäin tehtävällä vaatimuksenmukaisuustodistuksella.

 1. Ennen lausunnon tilaamista ajoneuvo on syytä käyttää katsastusasemalla vaatimusten selvittämiseksi. Samalla selviää onko edellisessä rekisteriotteessa mahdollisesti riittävät tiedot rekisteröintiä varten.
 2. Tarvittavat liitteet:
  1. Kopio viimeisestä voimassa olleesta (ulkomaisesta/ kotimaisesta) rekisteriotteesta - mukaan vaaditaan rekisteriotteen kaikki sivut.
  2. Katsastajan määrittämä listaus vaatimuksista, esim. Trafi:n lisäpöytäkirjalomake: taulukko yksittäiskappaleena maahantuodun EY-tyyppihyväksymättömän ajoneuvon tarkastukseen (saatavana katsastustoimipisteistä).
 3. Täytä ja lähetä oheinen lausuntotilaus
 4. Lausunto on maksullinen ja se on noudettavissa lähimmästä valtuutetusta Mercedes-Benz huoltopisteestä viimeistään kuukauden kuluttua tilauksesta*. Huoltoedustajamme on yhteydessä teihin, kun lausunto on noudettavissa.
 5. Vaihtoehtoisesti lausunnon voi lunastaa myös postiennakolla lähimmästä postitoimipisteestä noin kuukauden kuluessa*, jolloin veloitamme ylimääräiset käsittelykustannukset alla olevan hinnaston mukaisesti.
 6. Ohjeita ulkomailta tuotavan auton katsastukseen ja rekisteröintiin antaa Trafi (Liikenteen turvallisuusvirasto), puh. 020 618 5100 tai www.traficom.fi
  Ohjeita autojen verotukseen liittyen antaa Verohallinto, www.vero.fi
  Ohjeita Suomen rekisterissä olevien ajoneuvojen verotuksesta antaa Trafi, puh. 020 618 5100 tai www.traficom.fi

*Poikkeuksena kesälomakausi ja erikoistapaukset, jotka vaativat enemmän käsittelyaikaa (näitä ovat esimerkiksi ajoneuvot, jotka on valmistettu EU:n ulkopuolella olevalle markkina-alueelle).

 

Täytä lausuntotilaus

Katso hinnasto

 

Yhteystiedot
Pyydämme ystävällisesti olemaan yhteydessä kaikissa pakettiautojen lausuntotilauksiin liittyvissä asioissa, itse lausuntotilaukseen, aikatauluihin tai mahdollisin jatkokysymyksiin liittyen sähköpostiosoitteeseen: lausunnot@veho.fi

Raskaat kuorma-autot (kokonaispaino yli 5.5t)
Raskaiden kuorma-autojen vaatimuksenmukaisuustodistuksen tilaamisesta tarkemmin oheisen linkin kautta: Raskaiden kuorma-autojen vaatimuksenmukaisuustodistus

Henkilöautot
Henkilöautojen vaatimuksenmukaisuustodistuksen tilaamisesta tarkemmin oheisen linkin kautta: Henkilöautojen vaatimuksenmukaisuustodistus