Lehtoranta on paremman ympäristön asialla – nyt myös täyssähköisellä eVitolla

Harva tietää, kuinka tärkeä rooli puilla on luonnon lisäksi myös rakennetussa ympäristössä. Arboristipalvelu Lehtoranta Oy:n perustaja Jarno Lehtoranta tietää, ja siksi niiden hyvinvointi on hänelle sydämenasia. Samasta syystä myös täyssähköisen eViton hankkiminen Veholta oli luonnollinen valinta

Puilla on iso merkitys rakennetussa ympäristössä – ja siitä huolehtii Arboristipalvelu Lehtoranta Oy

Arboristipalvelu Lehtoranta Oy tarjoaa rakennetun ympäristön puiden ja pensaiden hoito- ja suunnittelupalveluita. Toiminta alkoi vuonna 2007 toiminimellä ja muuttui vuonna 2016 osakeyhtiöksi. Asiakaskuntaan kuuluu niin yrityksiä ja julkisen sektorin asiakkaita kuin kotitalouksiakin ympäri Suomen. Arboristitöiden lisäksi Lehtoranta tarjoaa pihanhoito- ja istutuspalveluita sekä maisemasuunnittelua.

-Aloitin hommat risupoikana eli arboristin apulaisena. Tykkäsin alasta niin paljon, että päätin kouluttautua ammattilaiseksi. Puilla on iso merkitys ihmisten hyvinvoinnille, ja esimerkiksi kaupunkien viheralueet toimivat niin ilmapuhdistajana kuin ihmisten stressinlievittäjänäkin. Puut myös viilentävät ilmaa kuumana kesäpäivänä haihduttamalla vettä. Ja kun sataa, ne sitovat vettä, joka muuten jäisi maahan lainehtimaan, Jarno Lehtoranta kertoo

 

Sähköisyyteen siirtyminen säästää ympäristöä ja rahaa

Kun yrityksen toiminta liittyy ympäristöstä huolehtimiseen, täyssähköinen eVito on luonnollinen valinta. Ennen omakohtaista kokemusta Lehtorantaa kuitenkin mietitytti, vastaisiko sähköinen autoilu todella arjen tarpeisiin, vaikka Mercedes-Benz sinänsä olikin jo hyväksi havaittu automerkki.

-Meillä on ollut vuodesta 2016 lähtien Mercedes-Benz-pakettiautoja. Ensimmäinen tuli hankittua ikään kuin vahingossa, kun olin kaverin kanssa liikkeellä. Ajoimme silloisen Veho Lommilan ohi ja hänen ehdotuksestaan piipahdimme sinne kahville. Kahvi tulikin sitten aika kalliiksi, sillä samalla käynnillä ostin uuden Sprinterin, Lehtoranta nauraa.

Lehtorannan eVito puun takana

"Käyttövoimakulut 100 kilometriä kohti ovat eVitolla vain n. 3,5 euroa"

Kiinnostus sähköistä autoilua kohtaan kasvoi, mutta toimintamatkojen riittävyys epäilytti. Kesällä tarjoutui kuitenkin mahdollisuus ottaa kolmeksi viikoksi kokeiluun eVito, jonka toimintamatka yhdellä latauksella on jopa 310 km.

-Kokeilu hälvensi ennakkoluulot nopeasti. Toimintamatka on meidän käytössämme enemmän kuin riittävä. Autoahan voisi pikaladata vaikkapa ruokatunnilla, mutta meillä riittää, että se pistetään päivän päätteeksi latauk-seen. Ajaminen on todella hiljaista ja mukavaa, ja tehoakin on reilusti. Käyttövoimakulut 100 kilometriä kohti ovat eVitolla vain n. 3,5 euroa – siis todella alhaiset.

Arboristi seisoo eViton vieressä

Vehon asiakaspalvelu vakuutti jo ensi käynnillä

Jarno Lehtorannan mukaan Vehon asiakaspalvelu on alansa parasta. Se vakuutti jo ensi käynnillä, ja vakuuttaa edelleen vuodesta toiseen.

-Olen kyllä todella tyytyväinen saamaani palveluun, oli kyse sitten myynnistä tai huollosta. Kaikki sujuu, mikä ei suinkaan ole itsestäänselvyys autoalalla. Se, että poikettiin silloin aikanaan Veho Lommilaan kahville, oli sattumaa. Se, että samalla käynnillä tuli ostettua kahvin lisäksi Sprinter, ei ollut sattumaa. Se oli vain lopputulos siitä, miten sekä Mercedes-Benz että Veho onnistuivat vakuuttamaan minut.

Jätä yhteydenottopyyntö

Tietosuoja *