Iin Metsätyö säästää 10 000 litraa polttoainetta Vehon kuljettajakoulutuksella

Iin Metsätyö panostaa tehokkuuden lisäksi ympäristöystävälliseen ja taloudelliseen toimintatapaan liiketoiminnassaan ja he palkitsevat kuljettajansa taloudellisesta ajosta. Veho tarjosi yrityksen hankkimaan Arocsiin kuljettajakoulutuksen, jonka avulla Iin Metsätyö saavutti n. 10 000 litran polttoainesäästöt vuodessa yhden puuauton osalta.

Vain liikkuva auto tuottaa

Iin Metsätyön juurien voidaan katsoa yltävän vuoteen 1975, jolloin Heikki Paakkola hankki metsätyökoneen ja kaivinkoneen. Toiminta kasvoi vuosien myötä ja 2001 Heikki perusti poikansa Jannen kanssa Iin Metsätyö Oy:n. Vuonna 2016 Heikki jäi pois toiminnasta ja nykyisin toimitusjohtajana toimiva Janne ryhtyi vetämään yritystä yhdessä veljensä Tuomaksen kanssa.

Tänä päivänä yritys työllistää n. 40 henkilöä. Kalusto koostuu puuautoista, metsä- ja kaivinkoneista sekä pakettiautoista. Korjuupalvelun ja kuljetusten lisäksi Iin Metsätyö tarjoaa myös maanmuokkausta, metsälannoitusta ja raskaskonehuoltoa. Asiakkaina on metsäteollisuuden hankintaorganisaatioita, metsänhoitoyhdistyksiä sekä muita metsätaloutta harjoittavia yhtiöitä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä.

Oli kyse sitten toiminnan tehokkuudesta tai taloudellisuudesta, kalustolla on siinä ratkaiseva merkitys.

-Puuauto tuo rahaa yritykselle vain silloin, kun se on ajossa. Tuorein hankintamme, vuonna 2021 ostettu Mercedes-Benz Arocs mahdollistaa sekä tehokkuuden että taloudellisuuden, Janne kertoo ja jatkaa: Mercedekset tunnetaan maastokelpoisuudestaan ja Arocs on osoitta-nut sen todeksi. Se on myös erittäin luotettava. Auton toimivuus onkin olennainen osa toiminnan kokonaistaloudellisuutta, sillä korjaamokäynnit ja ylimääräiset seisokit pitävät autot poissa tuottavasta työstä.

Arocsin lisäksi Iin Metsätyöllä on käytössään muitakin Mercedeksiä: kaksi Vitoa, kaksi Sprinteriä ja yksi Citan-pakettiauto.

-Tavallaan mersuja on enemmänkin, sillä meidän Ponssen metsäkoneissahan on Mercedeksen moottorit, Janne tarkentaa hymyillen.

 

Vehon kuljettajakoulutuksella isot säästöt

 

Iin Metsätyö on hankkinut Mercedes-Benz-autonsa Oulun Veholta. Myös huollot hoidetaan siellä. Palvelu on kokonaisvaltaista ja voi tarkoittaa esimerkiksi asiakkaiden kouluttamista taloudellisempaan ajoon.

-Kaluston lisäksi ajotavalla on iso vaikutus taloudellisuuteen – jopa hämmästyttävän iso. Veho tarjosi meille Arocsiin liittyen kuljettajakoulutusta. Se kesti yhden päivän ja siinä käytiin sekä teorian että käytännön tasolla läpi, kuinka Arocsin tietokoneohjelmia ja teknologiaa hyödyntämällä pystyy muuttamaan ajotapaansa taloudellisemmaksi. Vaikutus oli radikaali, sillä koulutuksen jälkeen Arocsin kulutus laski jopa n. 200 litraa viikossa. Vuositasolla kyse on siis n. 20 000 € säästöstä, Janne kertoo.

Iin Metsätyö kannustaa kuljettajia kestävään toimintatapaan palkitse-malla heitä taloudellista ajosta. Polttoainekulutuksen vähentäminen vähentää myös päästöjä. Kulutuksen seuranta käy helposti Mercedes-Benzin Fleetboard-järjestelmän avulla.

 

Mercedes-Benz Uptime maksimoi käyttöasteen

 

Mitä vähemmän auto seisoo, sitä enemmän se tuottaa. Iin Metsätyön käytössä on Mercedes-Benz Uptime, joka seuraa jatkuvasti Arocsin tilaa. Jos se havaitsee jossain häiriöitä, se reagoi välittömästi tekemällä ilmoituksen ja antamalla konkreettisen toimintasuosituksen. Näin asioihin kyetään tarttumaan ennakoivasti ja korjaamokäynneistä tulee suunnitelmallisia ja mahdollisimman lyhyitä.

-Uptimen avulla voidaan ehkäistä ikäviä yllätyksiä puuttumalla mahdollisiin korjausta vaativiin asioihin hyvissä ajoin. Lisäksi meillä on kaikissa mersuissamme Mercedes-Benz Huolenpitosopimus, joka kattaa huollot ja korjaukset kiinteällä kuukausihinnalla. Näin mielenrauhamme on taattu niidenkin osalta ja voimme ennakoida autoilun kulut jopa vuosiksi eteenpäin.

Tutustu Uptimeen tästä

Jätä yhteydenottopyyntö

Tietosuoja *