Lataaminen

Sähkö- tai hybridiauton lataaminen onnistuu usein kotona, työpaikalla tai julkisella latausasemalla.

Ladattavien hybridien ja täyssähköautojen lataaminen - helppoa ja joustavaa.

Sähkö- tai hybridiauton lataaminen onnistuu usein kotona, työpaikalla tai julkisella latausasemalla. Julkinen latausverkosto on Suomessa jo varsin kattava ja laajenee koko ajan. Julkinen lataaminen tapahtuu eri operaattoreiden latausasemilla. Latausasemaa valitessa kannattaa huomioida latausaseman teho ja se, kuinka nopeasti oma auto kykenee virtaa vastaanottamaan. AC-latauksella lataaminen kestää useamman tunnin, kun taas DC-pikalataus on huomattavasti nopeampi. DC-pikalatauksen nopeutta voivat kuitenkin hyödyntää maksimaalisesti vain sellaiset autot, joilla on riittävän suuri latauskyky. Lataaminen aktivoidaan ja maksetaan operaattorin RFID-tunnisteella tai mobiilisovelluksella. Mercedes-autoilijoille on tarjolla myös Mercedes Me Charge –palvelu, jonka avulla saat käyttöösi yhdellä rekisteröinnillä kattavasti eri operaattoreiden latauspalvelut.

Lataamalla autosi yön yli kotona tai päivällä töissä, olet aina valmis pidemmillekin ajomatkoille. Hankkimalla kotiisi oman latauslaitteen lataaminen tapahtuu entistäkin nopeammin ja turvallisemmin. Vehosta löydät laadukkaat latausasemat, latauslaitteet sekä latauskaapelit, joiden avulla lataat ajomatkaa autoosi tehokkaasti. Lataaminen onnistuu myös tavallisesta 230 V kotitalouspistorasiasta. Tällöin tarvitset vain Mode 2 -latauskaapelin, joka on toimitettu auton mukana, tai jonka voit tilata jälleenmyyjältä lisävarusteena. Tavallisesta pistorasiasta lataamista ei kuitenkaan suositella pitkän päälle. Pistorasia kannattaa myös tarkistuttaa sähköalan ammattilaisella.

Sähkönsininen Mercedes-Benz EQA latauksessa.

Laadukkaat latausratkaisut löydät Vehosta

Löydät laadukkaat latausasemat, latauslaitteet sekä latauskaapelit, joiden avulla lataat ajomatkaa autoosi tehokkaasti. Tutustu tarjoamiimme latausasemiin ja hanki omasi meiltä.

Tutustu sähköiseen autoiluun

Kuinka pitkälle sähköllä pääsee? Miten lataaminen tapahtuu? Entä kenen ylipäätään kannattaa hankkia ladattava hybridi tai täyssähköauto? Tutustu sähköautoiluun tarkemmin

EQS latauksessa liikkeen edessä

Auton lataus Veho-liikkeissä

Voit ladata autoasi useassa liikkeessämme siihen erikseen merkityillä latauspisteillä. Tutustu latausohjeisiin ja lue lisää.