Veho aloittaa uudistuneen täyssähköisen smart-malliston maahantuonnin ja myynnin

17.11.2023

smart on syntynyt uudelleen vuonna 2019 perustetun valmistajayhtiön smart Automobile Co. Ltd:n kautta. Sen omistavat Mercedes-Benz AG ja Geely Automobile Group 50/50 omistussuhteella.

Uuden sukupolven smart-täyssähköautojen muotoilusta vastaa Mercedes-Benz ja tuotannosta Geely Group. Malliston tuotekehityksen päävastuun kantaa Geely Group yhdessä Mercedes-Benzin kanssa. smart-toiminnoista Euroopassa vastaa smart Europe GmbH, joka on Vehon uusi sopimuskumppani.

smart Europella on tällä hetkellä maahantuontisopimus 13:sta markkinalla Euroopassa. Vuonna 2024 verkosto kasvaa neljällä markkinalla, jotka ovat Irlanti, Suomi, Luxemburg ja Kreikka.

 smart täydentää Vehon tarjontaa suositussa hintaluokassa

 - smart tarjoaa laadukkaita ja hyvin varustettuja vaihtoehtoja täyssähköautojen asiakkaille hintasegmentissä, johon markkinoilla kohdistuu kasvava mielenkiinto. smart-palveluverkosto tulee käsittämään Vehon toimipisteet Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Tampereella, kertoo Vehon henkilö- ja pakettiautomaahantuonnin ja henkilöautojen vähittäiskaupan Suomen ja Baltian liiketoimintajohtaja Janne Kämäräinen.

-  Ennakkomyynnin aloitus tapahtuu vielä kuluvan vuoden aikana. Varsinainen tuotelanseeraus tapahtuu huhtikuussa 2024, jolloin ensimmäiset asiakasautot saapuvat maahan, hän jatkaa.                      

Aloitus kahdella mallilla

 smart-mallisto käsittää myynnin aloitusvaiheessa kaksi mallia, jotka ovat smart #1- ja smart #3. Kummankin mallisarjan yhteinen nimittäjä on tyylikkään muotoilun ja energiatehokkaan tekniikan lisäksi poikkeuksellinen hyvä perusvarustetaso kaikilla varustetasoilla.

-  smart-myynti aloitetaan Suomessa koko tarjoamalla, sisältäen niin smart #1 katumaasturin, kuin smart #3 coupé-katumaasturin. Kummankin mallisarjan yhteinen nimittäjä on tyylikkään muotoilun ja energiatehokkaan tekniikan lisäksi poikkeuksellinen hyvä perusvarustetaso kaikilla tasoilla, toteaa smart Brand Manager Kasper Jansson.

Molemmat mallisarjat pohjautuvat samaan perusrakenteeseen. smart #1 on kokonaispituudeltaan 4,27 m ja smart #3 puolestaan 4,40 m. Molemmissa mallisarjoissa on varustetason mukaan joko 49 kWh tai 66 kWh:n akusto. Toimintamatkat ovat parhaimmillaan 420 km ja 430 km (WLTP smart #1 ja ”3). Malliston kruunaa molemmissa malleissa nelivetoiset Brabus-versiot, jotka kiihdyttävät autot nollasta sataseen alle neljässä sekunnissa.

Molemmat smart-mallit tulevat olemaan saatavilla 3-4 eri varustetasolla. Varustelu on kaikilla tasoilla premium-luokkaa. Lähtötasosta alkaen autoista löytyy vakiona esimerkiksi panoraamalasikatto, LED-ajovalot, peruutustutkat, peruutuskamera 360 asteen ominaisuudella, adaptiivinen vakionopeudensäädin, sähkösäätöiset istuimet muistilla - lukuisia turvallisuutta lisääviä varusteita unohtamatta. Korkeimmat varustetasot ovat varustettu kahdella sähkömoottorilla tehden näistä nelivetoisia. Malliston huipulta löytyvät BRABUS-mallit, joiden suorituskyky on aivan omaa luokkaansa. Malleihin ei ole saatavilla lisävarusteita tehtaalta, joten autot ovat helppo tilata - valitaan itselleen sopivin varustetaso ja väritys ja auton saa parhaimmillaan muutamassa viikossa ajoon. Varusteeksi voi valita myös vetokoukun, jolloin jarrullisen perävaunun massa voi olla jopa 1600 kg.

EURO NCAP-törmäystestin viiden tähden tulos osoittaa smartin vahvan sitoutumisen turvallisuuteen tuotteidensa tärkeimpänä prioriteettina.

Viimeisimpänä kansainvälisenä huomiona smart #1 voitti viime viikolla Saksassa perinteikkään Goldenes Lenkrad, eli Kultainen ohjauspyörä, palkinnon alle 50 000 € hintaisten autojen luokassa.

 Veho ja smart Europe GmbH työskentelevät saumattomasti saman päämäärän eteen

-  Olemme iloisia saadessamme valtuutetun maahantuontisopimuksen Veho Oy Ab;n kanssa. Meillä on sama päämäärä eli liikuttaa kestävästi. Vehon avulla suomalaisille asiakkaillemme taataan erinomainen asiakaskokemus ja palvelu, iloitsee smart Europen toimitusjohtaja Dirk Adelmann.

 

 

 

Lisätietoja:

Kasper Jansson, Brand Manager smart, kasper.jansson@veho.fi, 050 3889870

Pekka Koski, lehdistöpäällikkö Mercedes-Benz ja smart, pekka.koski@veho.fi, 0400 210490