Täysin uusi automalli, CLE: Klassista coupé-muotoilua yhdistyneenä urheilulliseen ja eleganttiin ulkonäköön

6.7.2023

Mercedes-Benzin uusi CLE Coupé herättää suuria tunteita, katsoi sitä mistä kulmasta tahansa. Urheilullisessa ja elegantissa kaksiovisessa autossa yhdistyvät coupé-mallin perinteiset mittasuhteet ja Mercedes-Benzin moderni muotokieli aidossa Sensual Purity -hengessä. Tämä korostuu CLE Coupén veistoksellisessa muotoilussa, jota luonnehtivat aaltoilevat pinnat ja niiden väliset saumattomat siirtymät. Erityisen vaikuttava on auton sivulinja, jossa yhdistyvät matala silhuetti (1428 mm) ja pitkä akseliväli (2865 mm), lyhyet etu- ja takaylitykset (888/1097 mm) sekä huomattavan lihaksikas olkalinja. Muita coupélle tyypillisiä piirteitä ovat pitkä, kahdella power dome -ilmanohjaimella varustettu konepelti, syvään kallistettu tuulilasi ja pitkä taakse päin kallistuva kattolinja. Huomattavan taakse sijoitettu matkustamo viettää kohti auton takaosaa matalan takaikkunan kautta.

CLE Coupéssa katse kiinnittyy myös vahvoihin pyörän kaariin sekä kromilistoitettuihin sivuikkunoihin, jotka vahvistavat tasapainoa auton dynaamisen olemuksen ja elegantin ulkonäön välillä. Perustason Avantgarde Line -varustelluissa autoissa on vakiona 18-tuumaiset pyörät kevytmetallivanteilla. AMG Line -varustelluissa malleissa pyöräkoko on 19 tuumaa. Vanteita on saatavan laaja valikoima 18–20 tuuman kokoluokissa, ja ulkovärivaihtoehtoja on kaikkiaan kymmenen. Ne mahdollistavat hyvin yksilöllisen coupé-mallin varustelun.

Huomiota herättävä keula ja uudelleen muotoiltu kolmiulotteinen säleikkö

Uutuusmallin keula nojaa voimakkaasti eteen hain kuonon tapaan. Tämä yhdistyneenä matalalinjaiseen konepeltiin, matalarakenteisiin led-ajovaloihin ja erityisen huomiota herättävään etusäleikköön varmistavat Mercedes-perheen tuoreimmalle täysin uudelle tulokkaalle atleettisen ja samalla elegantin etuilmeen. Pitkä konepelti kätkee taakseen enimmillään kuusisylinterisen voimanlähteen. Etusäleikössä on yksi kiiltävän musta, kromikorosteinen poikittaispuola ja iso Mercedes-tähti. Sitä ympäröivä säleikkö hohtaa kolmiulotteisena seuraten Mercedesin nykyistä muotokieltä. Säleikön alaspäin levenevä A-kirjaimen muoto viittaa samalla CLE Coupén etuvetoiseen voimansiirtoratkaisuun.

Keulan LED High Performance -etuvalot ja kolmitoimiset huomiovalot ovat vakiovaruste. Saatavana ovat myös Digital Light -ajovalot projektiotoiminnolla tai ilman sitä. Takavaloratkaisu perustuu kaksiosaisiin led-valoihin ja kolmiulotteiseen valokuviointiin. Takavalot on yhdistetty tummanpunaiseen design-elementtiin, joista muodostuva kokonaisuus korostaa auton leveyttä myös takaa katsoen.

Mittasuhteiltaan uusi CLE Coupé painii omassa luokassaan. Kori on 4850 milliä pitkä, 1860 mm leveä ja 1428 mm korkea. Näillä mitoilla tulokasmalli on huomattavasti C-sarjan Coupéta suurempi, mutta E-sarjan Coupé-malliin verrattuna 15 milliä pidempi ja vain 2 milliä matalampi.

CLE Coupén mitat verrattuna edeltäviin malleihin:

  CLE CoupéC-sarjan CoupéE-sarjan Coupé

Pituus

mm

4850

     + 164

      + 15

Leveys

mm

1860

     + 50

          0

Korkeus

mm

1428

     + 23

       –2

Akseliväli

mm

2865

     + 25

       –8

Etuylitys

mm

888

     + 98

      + 38

Takaylitys

mm

1097

     + 41

      –15

Raideleveys

edessä/takana

 

mm

 

1605/1616

 

     + 38/+ 68

 

        0/+ 7

 

 

 Mediapankit:

Vehon media-arkisto, tiedotteet ja pienet kuvat löytyvät: www.veho.fi/uutishuone/

Lisätietoja Mercedes-Benz AG:n kansainvälisiltä lehdistösivuilta: www.media.mercedes-benz.com

 Lisätietoja:

Pekka Koski, Mercedes-Benz, lehdistöpäällikkö, puh. 0400 210 490, pekka.koski@veho.fi