Mercedes-Benzin sähköautoilla vahva kysyntä

3.11.2023

Mercedes-Benzin kokonaismyynnistä joka viides on sähköauto tai plug-in-hybridi

Mercedes-Benz teki vahvan tuloksen maailmanlaajuisesti yhtiön 3. vuosineljänneksellä. Autoja toimitettiin yhteensä 510 600 kappaletta, joista 61 600 oli täyssähkömalleja. Sähköautojen toimitukset nousivat 66 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajasta. Menekkimallit olivat EQA (+ 108 %) ja EQB (+ 96 %); lisäksi EQS SUV:n toimitukset lisääntyivät 162 %. Kun plug-in-hybridit lasketaan mukaan, jo 19 prosenttia kaikista Mercedes-Benzin asiakkailleen maailman laajuisesti toimittamista henkilöautoista (98 400 kpl) oli sähköistettyjä. Kaikkiaan tällaisia malleja on toimitettu jo yli miljoona kappaletta. Vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä kysyntä oli vahvaa erityisesti Euroopassa, jossa autotoimitukset lisääntyivät 12 prosenttia.

Suomessa tilauskannasta 91 % kohdistuu täyssähköautoihin ja ladattaviin hybrideihin. Suomi on siis sähköistymisessä yksi kärkimarkkinoista.

EQE SUV:n elinkaariarviointi valmistui; uusiutuva energia puolittaa CO2-päästöt

Mercedes-Benz EQE SUV 350+ -mallin koko elinkaaren kattava ympäristövaikutusten arviointiraportti on valmistunut. Sen mukaan yhden autoyksilön keskimääräiset CO2-päästöt ovat noin 30,5 tonnia, kun mukaan lasketaan valmistus, 250 000 kilometrin ajosuorite ja auton loppukierrätys. Tästä valmistuksen osuus on yksin 16,6 tonnia ja latausten 13,5 tonnia laskettuna EU-maissa keskimäärin käytettävällä energiajakaumalla. Mikäli akkukennot valmistetaan ja autoa ladataan uusiutuvalla energialla (vesisähkö), elinkaaripäästöt puolittuvat 15,6 tonniin. Tähän on hyvät mahdollisuudet esimerkiksi Suomessa, jossa käytössä on runsaasti uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä. Elinkaariarvioinnissa vahvistetaan myös, että EQE SUV -mallin kaikista komponenteista 132, yhteispainoltaan 65,1 kiloa, on valmistettu kierrätetyistä ja uusiutuvista materiaaleista. Nikkelin, koboltin ja mangaanin suhde akussa on 8:1:1 eli harvinaisen koboltin osuus on enää 10 prosenttia akussa tarvittavista materiaaleista.

57 senttiä silkkaa suorituskykyä: Mercedes-AMG ONE saatavana tarkkana 1:8 pienoismallina

Tästä ei enää pienoismalli parane: 57 senttiä pitkä, 24,5 leveä ja 16 senttiä korkea Mercedes-AMG One toistaa tarkalleen 1063 hevosvoiman tehoisen esikuvansa ominaisuudet ja hienoudet pöydälle mahtuvassa 1:8-koossa. Kaikkiaan 3295 osasta koottavan pienoismallin on suunnitellut BrunoJJ1-nimen taakse kätkeytyvä tunnettu muotoilija. Esikuvansa tavoin pienoismallissa on säädettävä takailmanohjain, 10-puolaiset vanteet, etu- ja takajousitus vaimentimineen sekä toimivat led-valot. Autossa on myös toimiva moottori, kaksisuuntainen vaihteisto ja kauko-ohjain ratteineen. Ovet avautuvat nappia painamalla, ja auton nopeutta ja valojen toimintaa voi säätää haluamakseen. Tämän ainutlaatuisen joululahjavinkin saa tilattua Mercedes-Benz verkoston kautta.

Mercedes-Maybach yhteistyöhön Space Perspective -avaruusturismiyhtiön kanssa

Yhdysvaltalaisen Space Perspective -avaruusturismiyhtiön asiakkaat voivat pian nauttia maan kamaralla ylellisestä Mercedes-Maybach-kyydistä. Yhtiö aikoo aloittaa kaupalliset avaruuslennot vuoden 2024 lopulla, ja Mercedes-Maybach vastaa asiakkaiden shuttle-kuljetuksista yhtiön maaoperaatioissa Floridassa. Space Perspectivellä on tällä hetkellä 1650 asiakasvarausta Neptune-aluksella järjestettäville lennoille, jotka kestävät kuusi tuntia ja suuntautuvat maapallon yläilmakehän ja varsinaisen avaruuden rajalle. Paineistettu kapseli kohoaa ylös hitaasti ja turvallisesti SpaceBalloon-ilma-aluksen nostamana. Mukana mahtuu kapteenin lisäksi kahdeksan matkustajaa, joille tarjoillaan lennon aikana päivällinen juomineen. Kapselissa on myös wc-tilat. Lentoja valmistellaan yhteistyössä Yhdysvaltain ilmailuviranomaisten ja rannikkovartioston sekä Nasan kanssa.

 

Mediapankit:

Vehon media-arkisto, tiedotteet ja pienet kuvat löytyvät: www.veho.fi/uutishuone/

Lisätietoja Mercedes-Benz AG:n kansainvälisiltä lehdistösivuilta: https://media.mercedes-benz.com/

 

Lisätietoja:

Pekka Koski, Mercedes-Benz, lehdistöpäällikkö, puh. 0400 210 490, pekka.koski@veho.fi