Mercedes-Benzin palvelutuotteet maksimoivat käyttöasteen

22.5.2023

Mercedes-Benz Uptime lisää käytettävyyttä ja suunniteltavuutta

Kuorma-auto ansaitsee rahaa vain ajossa. Mercedes-Benz Uptime lisää älykkäällä verkotuksella käytettävyyttä, diagnosoi jatkuvasti auton ja siihen kytketyn perävaunun tilaa sekä antaa konkreettisia toimintasuosituksia. Se nostaa nostaa auton, Mercedes-Benz-huollon ja kuljetusyrityksen välisen yhteyden uudelle tasolle älykkään verkotuksen ansiosta.

Tieto ajoissa havaituista huolto- ja korjaustarpeista välitetään automaattisesti asiakkaan valitsemaan Mercedes-Benz-huoltopisteeseen.

Näiden tietojen pohjalta huoltopiste kokoaa yhteen tulossa olevat huolto- ja korjaustyöt, ottaa yhteyttä ja sopii asiakkaan kanssa ajankohdan, joka sopii parhaiten asiakkaan aikatauluihin ja tuleviin huoltotarpeisiin.

Näin odottamattomista korjaamokäynneistä tulee suunniteltavia ja seisonta-ajat minimoidaan.

Toiminnassaan Mercedes-Benz Uptime hyödyntää auton toimintojan seurantaan sen omia antureita ja toimilaitteita. Niiden välittämää tietoa seuraamalla ja saatuja arvoja yhdistelemällä kokonaisuudessaan autosta seurataan eli 1000 kohdetta tai lukuarvoa.

Yksi osa Uptime-järjestelmää on kuorma-auton käytön kannalta kriittisten komponenttien seuranta, ja siten vältetään auton vikaantumisen takia ennakoimattomat käyttökatkot. Esimerkiksi jos Uptime-järjestelmä tunnistaa kuorma-autossa saman akselin pyörien jarrupalojen erilaisen kulumisen jarrusatuloissa olevien antureiden avulla niin sen syyksi Uptime-järjestelmä voi päätellä jarrusatulan takertelun toisessa pyörässä, johon sitten reagoidaan ennen kuin autosta häviää jarrut ja ajo keskeytyisi.

Mercedes-Benz Fleetboard tehostaa kaluston käyttöä

Fleeboard tehostaa yrityksen kaluston käyttöastetta tarjoamalla yritykselle yksinkertaisen hallintanäkymän ajoneuvojen seurantaan. Fleetboardin kautta voidaan seurata ajopiirturin dataa etänä ja ajoneuvon polttoaineen kulutusta. Fleetboardin tarjoamat palvelut räätälöidään jokaiselle yritykselle yrityskohtaisesti.Fleetboard myös avustaa reittien suunnittelussa ja näyttää kaluston sijainnin reaaliaikaisesti.Ennakoivalla, auton kulumisen ja polttoaineen kulutuksen optimoivalla ajotavalla jokaisen kuljettajan on mahdollista säästää polttoainetta jopa 15 %.Fleetboard-käyttöanalyysi auttaa seuraamaan ajotavan vaikutusta polttoaineen kulutukseen. Kuljettajan ajamisesta kertova Fleetboard-käyttöanalyysi on reilu ja puolueeton väline.

Mercedes-Benz Mobilo auttaa tien päällä

Mercedes-Benz Mobilo tarjoaa apua tien päällä sattuvissa poikkeustilanteissa sekä henkilö- että pakettiautoille. Mobilo varmistaa asiakkaamme matkan jatkumisen näissä poikkeustilanteissa monin eri keinoin; Ensisijainen tapa on mahdollistaa asiakkaan auton palauttaminen liikennekelpoiseksi. Tätä varten käytössä on huoltoautoverkosto ja jälleenmyyjäliikkeidemme koulutettu henkilöstö. Mikäli auton saattaminen tien päälle ei ole mahdollista järkevässä ajassa matka varmistetaan hyödyntämällä autoa, junaa, laivaa tai vaikka lentokonetta.

Mobilo-tiepalvelu on tarjolla kaikille Mercedes-Benz -kuljettajille. Poikkeustilanteen sattuessa asiakas ottaa yhteyttä dedikoituun Mobilo asiakaspalvelukeskukseen, jossa tilanne arvioidaan ja otetaan kokonaisvaltaisesti haltuun jatkotoimien organisoimiseksi. Yhteys onnistuu joko autossa sijaitsevan painikkeen avulla tai soittamalla päivystysnumeroon 0800 1 777 7777 (henkilöautot) ja 0800 3 777 7777 (pakettiautot), jossa päivystetään 24/7. Apu voi olla puhelimessa annettua neuvontaa, huoltoauton lähettämistä paikalle ja auton kunnostusta tien päällä tai hinausta lähimmälle korjaamolle. Mobilo palvelu on jopa laajalti autoilijalle täysin maksuton, riittää kun auton määräaikaishuollot on suoritettu ajallaan valtuutetussa liikkeessä.

Mobilo on lähes koko Euroopan laajuinen palvelu, joka palvelee aina asiakkaan omalla kielellä. Mobilo on voimassa kaksi vuotta ensirekisteröinnistä alkaen automaattisesti. Tämän jälkeen Mobilo pysyy voimassa, kun auto huollatetaan säännöllisesti valtuutetusta Mercedes-Benz-huoltopisteessä valmistajan määrittelemän huolto-ohjelman mukaisesti. Aina auton 30 vuoden ikään saakka.

Huoltoauto tekee korjauksia tien päällä ja arvioi tilanteen

Mercedes-Benzin oma erikoisvarusteltu huoltoauto palvelee Mobilo-käyttäjiä pääkaupunkiseudun ja kehyskuntien alueella. Mercedes-autokannan kasvun myötä kesäkuussa toimintansa aloittaa toinen huoltoauto, joten apu saadaan tien päälle aiempaakin rivakammin.

Huoltoautossa on kattava varustus yleisimpiä varaosia, akkuja ja vararenkaita. Tärkein on kuitenkin ratin takana: Mercedes-Benz koulutukset käynyt mekaanikko, merkin erityispiirteet tunteva ammattilainen.

Kuljetus 2023 -näyttelyssä on esillä Mercedes-Benz Sprinter 24/7 -huoltoauto, joka on rakennettu extrapitkän A4-koriseen malliin.

Mercedes-Benz Sprinter tarjoaa jo yli 25 vuoden kokemuksella laajan mallivalikoiman kaikkiin kokoluokan tarpeisiin. Valittavissa on neljä koripituutta, kolme eri kattokorkeutta sekä lukuisia kokonaismassavaihtoehtoja aina 5,5 tonnin kokonaismassaan saakka.

Mercedes me  -liitettävyyspalvelut

Mercedes-Benz henkilöautoista tuttu Mercedes me -palvelu toimii myös pakettiautoissa. Sovellus mahdollistaa pääsyn ajoneuvon tietoihin: sen avulla voi mm. tarkastaa rengaspaineet, aktivoida lisälämmittimen ja esimerkiksi lukita ja avata ovet etänä. Mercedes me-tilin haltija voi myös etänä tarkistaa auton polttoainemäärän ja laskennallisen toimintamatkan ennen seuraavaa tankkausta. Sähköautoissa Mercedes me:n kautta voidaan hyvin helposti tarkistaa ajoakuston varaustaso, latausnopeus ja kellonaika, jolloin lataus on suoritettu. Sovelluksen kautta voi myös määritellä ajan, johon mennessä esilämmityksen on lämmitettävä auton sisätilat määriteltyyn lämpötilaan. Sovellukseen kuuluvan huoltojen hallinnan ansiosta ei tarvitse miettiä tulossa olevia huoltotöitä. Auto tunnistaa lähestyvän huoltotarpeen ja välittää kaikki huollon kannalta oleelliset tiedot Mercedes-Benz-huoltopisteelle, jotta liike voi lähettää asiakkaalle sopivan tarjouksen tarvittavista töistä.

Mercedes me -sovellus näyttää myös toimintamatkan sen hetkisellä polttoainemäärällä tai ajoakuston varaustilalla. Sähkökäyttöiselle Mercedes-Benzille Mercedes me näyttää latausasemat sovelluksen kartalla tai soveltuen auton navigointijärjestelmässä. Lisäksi voit kätevästi käynnistää latausprosessin julkisella latausasemalla sovelluksen kautta.

 

 

Mediapankit:

 Mercedes-Benz uutishuone:

https://www.epressi.com/uutishuoneet/mercedes-benz.html

Mercedes-Benz AG:

https://media.mercedes-benz.com/

 Daimler Truck AG:

media.daimlertruck.com

 

 

Lisätietoja:

Pekka Koski, Mercedes-Benz, lehdistöpäällikkö, puh. 0400 210 490, pekka.koski@veho.fi