Mercedes-Benz tarjoaa edelleen edulliset sähköautojen lataukset

23.2.2023

 

  • Mercedes me Chargen etuina vakiohinnoittelu ja latausten maksu vain yhdellä laskulla
  • Edullinen hinnoittelupaketti uusiin ladattaviin Mercedes-henkilöautoihin 12 kk ilman kuukausimaksua
  • DC-latauksen hinnat nousevat maltillisesti, sähkö silti edelleen erittäin edullista
  • Palvelussa mukana suurimmat operaattorit Recharge, K-Lataus, Virta ja IONITY

Mercedes me Charge -palvelun hintoja tarkistetaan 1.3.2023 alkaen. DC-latauksen hinnat nousevat valitusta hinnoittelupaketista riippuen 7 tai 9 senttiä/minuutti. AC-latauksen hinnat pysyvät ennallaan. Myös IONITY-latausten hinnat säilyvät entisellä tasollaan.

Maaliskuun alusta alkaen palvelun tarjoaman Tariffi L:n kuukausihinta laskee 5 euroa ja on jatkossa vain 12,90 euroa kuukaudessa. Tariffi M:n kuukausihinta säilyy 4,90 eurossa.

Jatkossakin Mercedes me Charge on ylivoimaisesti helpoin ja yksinkertaisin tapa maksaa hybridi- ja täyssähköauton lataussähköstä. Palvelua käyttämällä Mercedes-Benz-asiakas välttyy yllättäviltä ja usein varsin hintavilta roaming-laskuilta. Auton saa ladattua kätevästi ja nopeasti ”yhden asiakkuuden taktiikalla” ja ainoastaan yhdellä kuukausilaskulla.

Mukana suurimmat operaattorit

Mercedes me Charge -palvelussa ovat mukana maan suurimmat latausoperaattorit eli Recharge, K-lataus, Virta ja IONITY. Näin asiakkaiden käytössä on jo yli 3600 latauspistettä ympäri maata, ja verkosto laajenee jatkuvasti. Koko Euroopassa käytössä on jo yli 450 000 latauspistettä yhdellä sopimuksella.

Mercedes me Charge -palvelu on aktivoitavissa kaikkiin uusiin Mercedes-Benzin lataushybrideihin tai Mercedes-EQ-täyssähköautoihin. Kun asiakas asioi em. operaattorien asemalla, hän voi aloittaa latauksen joko auton MBUX-järjestelmän kautta, auton mukana toimitettavalla RFID-tunnisteella tai Mercedes me -mobiilisovelluksella. Sekä EQE- että EQS-mallien tunnistautuminen IONITY-asemilla tapahtuu automaattisesti Plug&Charge-toiminnolla. Mercedes-EQ EQS -malleissa ensimmäisen vuoden lataukset IONITY-asemilla ovat ilmaisia.

Kun autossa lisäksi on Electric Intelligence -navigointiteknologia, järjestelmä huolehtii automaattisesti lataustaukojen suunnittelusta ja esivalmistelee akuston lämpötilaa nopeaa latausta varten. Reittisuunnitelussa otetaan huomioon myös mm. reitin topografia, keliolot ja ajotapa sekä ajankohtainen liikennetilanne.

Kiinteät lataushinnat vuoden ajan

Mercedes me Chargen etujen hyödyntäminen edellyttää asiakkaan rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi. Vakiohintainen ja operaattorista riippumaton energian hinta on asiakkaan käytettävissä 12 kuukauden ajan rekisteröitymisestä. Sen jälkeen asiakas voi ostaa halutessaan jatkoa kiinteään energian hinnoitteluun edullisella kuukausihinnalla. Mikäli asiakas ei halua hankkia kiinteähintaista palvelupakettia, Mercedes me Charge -palvelua voi jatkaa operaattorikohtaisella vaihtuvalla hinnoittelulla.

Jo liikenteessä oleviin Mercedes-EQ-täyssähköautoihin on mahdollista ostaa Mercedes me Charge -hinnoittelupaketti edullisella 4,90 tai 12,90 euron kuukausihinnalla asiakkaan tarpeiden mukaan.

Mercedes me Chargen kiinteä hinnoittelu riippuu lataustavasta ja on aina aikaperusteinen (minuuttihinnoittelu). AC-vaihtovirtalatauksen teho on – autosta riippuen – maksimissaan jopa 22 kW. DC-tasavirtalataus kattaa kaikki lataustehot tästä ylöspäin aina 200 kW:iin saakka (Mercedes-EQ EQS -mallit).

Mercedes me Charge -hinnoittelu Suomessa 1.3.2023 alkaen

Tariffi L (EQ-malleissa 12 kuukautta ilman kuukausimaksua).

 Tariffi L

AC

DC

IONITY

Kuukausimaksu

 Tariffi L

1.3.2023 alkaen

0,05 €/min

0,30 €/min

0,30 €/min

1.3.2023 alkaen

 12,90 €

nykyinen hinta

0,05 €/min

0,23 €/min

0,30 €/min

nykyinen hinta

 17,90 €

Muutos:

0,00 €/min

0,07 €/min

0,00 €/min

Muutos:

-  5,00 €

IONITY Unlimited: 12 kuukauden maksuton IONITY-lataus EQS-malleissa jatkuu toistaiseksi.

Tariffi M (PHEV-malleissa 12 kuukautta ilman kuukausimaksua) 

Tariffi M

AC

DC

IONITY

Kuukausimaksu

 Tariffi M

1.3.2023 alkaen

0,06 €/min

0,35 €/min

0,35 €/min

1.3.2023 alkaen

  4,90 €

nykyinen hinta

0,06 €/min

0,26 €/min

0,35 €/min

nykyinen hinta

  4,90 €

Muutos:

0,00 €/min

0,09 €/min

0,00 €/min

Muutos:

  0,00 €

 

Tariffi S (ei kuukausimaksua)

Tariffi S on jatkossakin kuukausimaksuton ja hinnoittelu on latauspistekohtainen roaming-hinnoittelu.

Käytössä yli 450 000 latauspistettä Euroopassa yhdellä sopimuksella

Mercedes me Charge -palvelu on erityisen kätevä ulkomaanmatkoilla. Euroopassa sähköautoilijan käytössä on yli 450 000 latauspisteen verkosto 28 maassa. Vaikka valtioiden rajat ylittyvät, kaikki palvelun piirissä olevat sadat operaattorit ovat käytettävissä yhdellä sopimuksella.

Lataus ulkomailla tapahtuu maakohtaisen Mercedes me Charge -hinnoittelun mukaisesti. Paikalliset hinnat voi varmistaa kätevästi Mercedes me -sovelluksesta ennen lataamisen aloittamista.

 

 

Mediapankit:

Vehon media-arkisto, tiedotteet ja pienet kuvat löytyvät: www.veho.fi/uutishuone/

Lisätietoja Daimlerin kansainvälisiltä lehdistösivuilta: www.media.daimler.com

Lisätietoja:

Frans Junno, Mercedes-EQ ja eVans -tuotepäällikkö, puh. 040 839 5031, frans.junno@veho.fi

Timo Lehto, eMobility-tuotepäällikkö, puh. 040 556 0641, timo.lehto@veho.fi

Pekka Koski, Mercedes-Benz, lehdistöpäällikkö, puh. 0400 210 490, pekka.koski@veho.fi