Mercedes-Benz on jo maailman 7. arvokkain tuotemerkki

5.12.2023

Best Global Brands -tutkimus nosti Mercedes-Benzin sijoitusta ja tuotemerkin arvoa

Mercedes-Benz on nyt jo maailman 7. arvokkain tuotemerkki ja kaikkein arvostetuin premium-automerkki, arvioi tuore Best Global Brands 2023 -tutkimus. Yhdysvaltalaisen konsulttiyritys Interbrandin vuodesta 1999 lähtien julkaisema tutkimus pistää arvojärjestykseen sata maailmalla tunnettua tuotemerkkiä ja yritystä niiden taloudellisen suorituskyvyn, asiakkaan ostopäätökseen vaikuttavan brändiarvon sekä tuotemerkin tulevaisuudennäkymien perusteella.

Viimeisimmät viisi vuotta Mercedes-Benz on pitänyt hallussaan 8. sijaa, mutta tänä vuonna sijoitus parani yhdellä pykälällä. Samalla sen tuotemerkin arvo nousi 9 prosenttia ja on nyt 61,4 miljardia dollaria, Interbrand arvioi. Tutkimuksen mukaan Mercedes-Benz on samalla arvokkain autoalan premium-tuotemerkki, jossa yhdistyvät poikkeuksellinen estetiikka, innovatiivinen teknologia sekä pitkällä aikavälillä kestävä toimintatapa. Tähtimerkin pyrkimys on tuottaa jatkossakin maailman halutuimmat uudet automallit sekä niihin liittyvät palvelut.

Uudistuneet EQA  ja EQB tarjoavat lisää toimintamatkaa ja varusteita

Uudistuneet Mercedes-Benz EQA ja EQB tarjoavat ulkonäkömuutosten lisäksi enemmän toimintamatkaa ja lisää vakiovarusteita. Uudistuneen mallin tunnistaa helpoiten Starpanel-maskista, jossa Mercedes-Benzin tähden ympärille on sijoitettu tähtikuvio. Vakiovarustelussa autossa tähdet ovat korkeakiiltoisen mustia ja AMG-line – ja Electric Art-varustetasoissa tähdet ovat hopeanvärisiä. Muita ulkoisia uudistuksia ovat uudelleen muotoilut takavalot ja lukuisat aerodynaamiset optimoinnit.

Malliuudistuksen myötä on siirrytty auton toimintoja ja toimintamatkaa ohjaavassa MBUX-järjestelmässä suorituskykyisempään toiseen sukupolveen. Optimointien kautta WLTP-toimintamatkat eri malleissa ovat kasvaneet 21 – 27 km, ollen nyt korkeimmillaan 556 km (EQA 250+). Uusia vakiovarusteita ovat mm. ohjauspyörän lämmitys, lämmitettävät lasinpesunesteen suuttimet, kookkaampi mittaristonäyttö ja aktiivinen Distronic -etäisyysvakionopeudensäädin.

Plug&Charge-toiminto uudeksi varusteeksi EQA- ja EQB-malleissa

Uutena toimintona EQA- ja EQB-mallisarjoihin on facelift-päivityksen myötä tullut Plug&Charge vakiovarusteeksi. Plug&Charge toimii Suomessa yhä kasvavassa Ionity-suurteho latausverkossa. Toiminnan edellytys on auton liittäminen Mercedes me Charge-asiakastiliin. Plug&Charge käynnistyy, kun auto kytketään latausasemaan ja lataus lopetetaan irrottamalla latauskaapeli auton CCS-liittimestä.

Mercedes-Benz aloitti oman suurteholatausverkostonsa rakentamisen Mannheimista

Mercedes-Benz suunnittelee rakentavansa yli 2000 tehokkaan suurteholatausaseman maailmanlaajuisen verkoston tämän vuosikymmenen aikana yhdessä energiayhtiö E.ONin kanssa. Yhteensä laturit tarjoavat yli 10 000 nopeaa latauspaikkaa. Ensimmäinen ketjun eurooppalaisista toimipaikoista on otettu käyttöön Mannheimissa. Asemalla on kuusi laturia, joissa jokaisessa on yksi latauspiste. Tämä varmistaa, että kaikilla ladattavilla ajoneuvoilla on käytössään koko 300 kW:n latausteho. Parhaimmillaan tämä mahdollistaa latauksen 10–80 prosentin tasolle alle 20 minuutissa.

Jo ensi vuoden aikana vastaavien asemien verkosto kasvaa yli 2 000 toimipisteeseen, joista yli 200 sijaitsee Euroopassa, kuten Italiassa, Espanjassa ja Ranskassa. Uudet ”lataushubit” ovat avoimia kaikille henkilö- ja pakettiautoille, niiden merkistä riippumatta, mutta ne integroidaan myös osaksi Mercedes me Charge -verkostoa ja -palveluita. Jatkossa Mercedes-Benz-asiakkailla on mahdollisuus tehdä latausasemalle ennakkovaraus ja ajaa suoraan vapaalle suurteholaturille. Myös auton tunnistaminen ja energian laskutus hoidetaan täysin automaattisesti. Jo nyt Mercedes me Charge -verkostoon kuuluu yli 1,4 latauspistettä kaikkialla maailmassa.

 

 

 

Mediapankit:

Vehon media-arkisto, tiedotteet ja pienet kuvat löytyvät: www.veho.fi/uutishuone/

Lisätietoja Mercedes-Benz AG:n kansainvälisiltä lehdistösivuilta: https://media.mercedes-benz.com/

 

Lisätietoja:

Pekka Koski, Mercedes-Benz, lehdistöpäällikkö, puh. 0400 210 490, pekka.koski@veho.fi