Mercedes-Benz lisää kierrätysmateriaalien osuutta autoissaan

6.5.2024

Mercedes-Benz-henkilöautoissa 40 prosenttia kierrätysmateriaaleja vuonna 2030

Uusiomateriaalien ja -komponenttien käyttö lisääntyy ajoneuvoteollisuudessa, ja Mercedes-Benz on tiennäyttäjä tälläkin saralla. Yhtiö aikoo lisätä kierrätysmateriaalien osuutta 40 prosenttiin henkilöautoissaan vuoteen 2030 mennessä. Esimerkiksi EQE:n ja S-sarjan ovien sisäkahvat on vuodesta 2022 lähtien valmistettu kierrätysmuovista hyödyntämällä valmistusprosessissa biokaasua ja kierrätetyistä autonrenkaista tuotettua pyrolyysiöljyä. Samaa ratkaisua hyödynnetään uusissa EQE SUV- ja EQS SUV -malleissa. Teknisen ratkaisun on kehittänyt BASF, jonka kanssa Mercedes-Benz tekee yhteistyötä. Kasviperäisellä biokaasulla ja autonrenkaista tuotetulla pyrolyysiöljyllä valmistettava muovi vastaa laadultaan perinteisiä, puhtaasti fossiilisella energialla valmistettavia muovilaatuja.

 Mercedes-Benz-autot ja -harrastajat kokoontuvat Himoksella 8. kesäkuuta

Suomen Mercedes-Benz Klubi järjestää kesän suurimman tapahtumansa Jämsän Himoksella lauantaina 8.6. kello 10–16. Tapahtumassa on esillä lähes sata Mercedes-Benz-autoa 1940-luvulta aina nykypäivään saakka. Tilaisuus ja sen yhteydessä oleva autonäyttely ovat avoinna ilmaiseksi kaikille kävijöille.

Mercedes-Benz AG lahjoittaa 6 miljoonaa euroa lisää Ukrainaan vuoteen 2026 mennessä

Mercedes-Benz lisää ponnistelujaan Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi Venäjän hyökkäyksen vaikutuksilta. Yhtiö lahjoittaa maahan 6 miljoonaa euroa vuoteen 2026 mennessä SOS-lapsikyläsäätiön puitteissa toteutettavaan Rebuilding Hope -projektiin. Jo aikaisemmin yhtiö on lahjoittanut 2 miljoonaa euroa samaan tarkoitukseen. Lahjoituksen avulla on hankittu elintarvikkeita ja hygieniatuotteita sekä toteutettu traumaterapiaa ja lapsiystävällisiä tiloja Buchan ja Kiovan alueen lapsille. Projektissa on tavoitettu 2300 perhettä sekä 3800 lasta ja nuorta. Lisärahoituksen turvin projektia voidaan laajentaa ainakin 48000 ihmiseen Buchassa, Kiovassa, Fastivissa sekä Tsernihivissä. Kaikkiaan Mercedes-Benz on avustanut Ukrainaan noin 13 miljoonalla eurolla vuoden 2022 helmikuussa alkaneen Venäjän laittoman hyökkäyssodan aikana.

Tuoreelle smart #3:lle kaksi arvostettua muotoilupalkintoa kerralla

Vasta Suomessakin esitelty smart #3 on jo ehtinyt ihastuttaa valintaraadit muotilullaan ja ominaisuuksillaan. Todisteena tästä on kaksi peräkkäin myönnettyä muotoilupalkintoa: IF Design 2024 ja Red Dot Awards 2024. If Design -kisassa jury arvostelee tuotteita viidessä kategoriassa, joita ovat muun muassa toiminnallisuus ja käytännöllisyys, estetiikka ja haluttavuus sekä helppokäyttöisyys ja kuluttajan saama hyöty. Kilpailussa arvioidaan joka vuosi yli 10000 tuotetta jopa 70 eri maasta. Red Dot -kilpailussa puolestaan valinnoilla kunnioitetaan tuotteita, jotka edustavat poikkeuksellisen innovatiivista ja korkeatasoista muotoilua. smart #3 vakuutti valitsijat erityisesti urheilullisella ja dynaamisella ulkomuotoilulla, joka yhdistyy matkustamon toteutuksessa saavutettuun rauhalliseen ilmapiiriin.

Bertha Benzin elämäntyötä kunnioitetaan erikoispostimerkillä

Saksan valtiovarainministeriö on julkaissut erikoispostimerkin Bertha Benzin kunniaksi. Benzin syntymästä tuli 3.5. kuluneeksi 175 vuotta, ja 70 sentin arvoinen postimerkki laskettiin liikkeelle samana päivänä. Merkissä on rouva Benzin muotokuva ja hänen vierellään Benz Patent Motor Wagen, jolla hän ajoi autoilun historian ensimmäisen pitkän matka-ajon vuonna 1888.

Vuonna 1849 syntynyt Bertha Benz, o.s. Ringer, avioitui Carl Benzin kanssa heinäkuussa 1872 ja tuki määrätietoisesti miestään tämän kehittäessä ensimmäistä moottorikäyttöistä ajoneuvoaan. Carl Benz haki patenttia kaikkien nykyisten autojen esikuvalle 29.1.1886. Jo kaksi vuotta myöhemmin rouva Benz ajoi Patent Motor Wagenin tuotantoversiolla – miehensä tietämättä – yli sadan kilometrin matkan Mannheimista syntymäkaupunkiinsa Pforzheimiin todistaakseen auton käyttökelpoisuuden. Seurana olivat vain pariskunnan pojat Eugen ja Richard. Bertha Benz kuoli 95 vuoden ikäisenä 5. toukokuuta 1944.

 

Mediapankit:

Vehon media-arkisto, tiedotteet ja pienet kuvat löytyvät: www.veho.fi/uutishuone/

Lisätietoja Daimlerin kansainvälisiltä lehdistösivuilta: www.media.daimler.com

 

Lisätietoja:

Pekka Koski, Mercedes-Benz, lehdistöpäällikkö, puh. 0400 210 490, pekka.koski@veho.fi