Mercedes-Benz julkaisi vaikuttavaa kuvaa autonvalmistuksesta Sindelfingenissä

5.3.2024

Mercedes-Benz julkaisi vaikuttavaa kuvaa autonvalmistuksesta Sindelfingenissä 

Mercedes-Benz on julkaissut tuoretta kuvamateriaalia autonvalmistuksesta päätehtaallaan Sindelfingenissä. Still- ja videokuvien avulla voi seurata Mercedes-Benzien valmistusprosessia korilinjalta moottorin ja voimansiirron asennukseen ja aina auton lopputarkastukseen saakka. Materiaali löytyy osoitteella: Sindelfingen tuotanto

Sindelfingenissä on tuotettu henkilöautoja vuodesta 1915 alkaen. Alueella sijaitsee tuotantolaitosten lisäksi Mercedes-Benz AG:n tuotekehitysyksikkö. Työntekijöitä alueella on yhteensä 21 500. Vuosi sitten tehdas saavutti 22 miljoonan auton tuotantorajan. Uusimmat sähköautomallit valmistetaan Factory 56 -nimen saaneessa huippumodernissa tehtaassa. Sindelfingenin tuotteisiin kuuluvat muun muassa EQS, S-sarja, Mercedes-Maybach S-sarja sekä E-sarja, GLC, CLS, S-sarjan panssaroitu Guard sekä neliovinen Mercedes-AMG GT.

Mercedes-Benzin museossa yli 800 000 kävijää vuonna 2023

Stuttgartissa sijaitseva Mercedes-Benz Museum kiinnosti viime vuonna yli 800 000 vierailijaa. Raja rikkoutui jo kuudetta kertaa vuoden 2006, jolloin museo avattiin. Kävijöiden tarkka lukumäärä oli 800 245, ja heitä oli 28 prosenttia enemmän kuin vuonna 2022. Museokävijöitä saapui Stuttgartiin noin 160 eri maasta, eniten Yhdysvalloista ja Ranskasta. Noin puolet kaikista kävijöistä oli saksalaisia. Tänä vuonna museossa on nähtävillä Der Mobile Mensch (Liikkuva ihminen) -näyttely 17.11.2024 saakka sekä monia taiteen ja autohistorian alan erikoisnäyttelyjä vuoden aikana. Ensi kesän Pit Stop -erikoisteema tutustuttaa kävijät F1-kisaviikonloppujen tunnelmiin ja kisastrategiaan.

Mercedes-Maybach EQS SUV –  esimerkillinen täyssähköinen luksusauto

Sähköllä ei voi ajaa tyylikkäämmin, mukavammin tai ylellisemmin kuin uudella Mercedes-Maybach EQS 680 SUV -mallilla. Luksustason sähköautouutuus on nyt saatavana myös Suomessa 207 300 euron hintaan. Autossa on sama 118 kWh:n akku kuin muissa EQS SUV -vaihtoehdoissa, mutta mallin suorituskyky on täyttä Maybach-tasoa. Tehoa on tarjolla 484 kW (658 hv) ja vääntöä 950 Nm. WLTP-mitattu toimintamatka on 611 kilometriä 22,1 kWh:n keskikulutuksella.

Mercedes-Maybachin tapaan varusteluettelossa ei ole juuri aukkoja, vaan se on täynnä S- eli Standard-merkintöjä. Mallista löytyvät esimerkiksi nelipyöräohjaus 10 asteen ohjauskulmasäädöllä, chaffeur-asentoon säädettävä etuistuin, takamatkustajien Executive-istuimet, Maybach Exclusive -nappanahkaverhoilu sekä takaistuimen sivuturvatyynyt ja aktiivinen tunnelmavalaistus. Mercedes-Maybach EQS SUV -autot valmistetaan Yhdysvalloissa Tuscaloosan tehtaalla.

 

 

 

 

Mediapankit:

Vehon media-arkisto, tiedotteet ja pienet kuvat löytyvät: www.veho.fi/uutishuone/

Lisätietoja Daimlerin kansainvälisiltä lehdistösivuilta: www.media.daimler.com

 Lisätietoja:

Pekka Koski, Mercedes-Benz, lehdistöpäällikkö, puh. 0400 210 490, pekka.koski@veho.fi