Mekaanikot valmistuivat historian ensimmäisestä Veho Akatemiasta: tavoitteena tutkinto ja työpaikka yhdellä iskulla!

30.5.2024

Viisi vastavalmistunutta mekaanikkoa rivissä toimiston aulassa.

Kuvassa Veho Akatemiasta valmistuneet Timo Stoljarov, Kyösti Koskivaara, Veeti Leppänen, Rasmus Nikkinen ja Kaimar Kivi.

Ensimmäiset Veho Akatemian suorittaneet opiskelijat valmistuivat ja tähtäävät Veholle mekaanikon uralle. Vehon tavoitteena on tarjota valmistujille vakitöitä, mikä on jo toteutunut kolmen tuoreen mekaanikon kohdalla.

Vehon pääkonttorin ravintolasta kuuluu kepeä puheensorina ja lautasten kilinä. On aika nauttia ansaitut kakkukahvit historian ensimmäisen Veho Akatemian kunniaksi.

Kaksivuotinen Veho Akatemia koostuu powered by Mercedes-Benz -harjoitteluohjelmasta, jonka opiskelijat suorittavat osana Stadin ammatti- ja aikuisopiston (Stadin AO) autonasentajaopintoja.

”Akatemialaiset ovat päässeet hienosti sisään niin Mercedes-Benz-ajoneuvoihin kuin Vehon tapaan toimia. Tästä mekaanikkojen on hyvä jatkaa tutuilla korjaamoilla vakituisissa työsuhteissa, sillä tavoitteenamme on vakinaistaa mekaanikot meille heti kun he valmistuvat koulustaan. Osan kanssa tämä onkin jo toteutunut tai toteutumassa tämän vuoden aikana. Seuraava Veho Akatemia -ohjelma tullaan toteuttamaan yhteistyössä neljän oppilaitoksen kanssa ”, kertoo HR-asiantuntija Tuuli Ilves.

Rasmus Nikkinen ja Timo Stoljarov pitelevät tyytyväisen näköisinä Veho Akatemia -diplomejaan. Takana on hedelmälliset kaksi vuotta, joiden aikana mekaanikot ovat päässeet oppimaan tekemällä. Molemmat suorittivat autoalan perustutkintoonsa liittyvät harjoittelut ja näytöt sekä kesätyönsä Veholla.

Veho Airportissa työskentelevälle 30-vuotiaalle Timolle työnteko on maistunut aina teoriaa enemmän. Kokemusta hänellä on toiminimelläkin työskentelystä sähköalalla ja järjestyksenvalvojana. Veholle Timo vakinaistetaan, kun opinnot Stadin AO:ssa on saatu päätökseen.

”Olen tekijä-äijä, ja koulun penkillä istumisen sijaan olen aina mieluummin tehnyt töitä. Veho Akatemian ja koulun sain soviteltua mukavasti niin, että suurimman osan viikoista olen ollut Veholla. Veho Akatemia on nyt suoritettu ja autonasentajan opinnot loppusuoralla. Tarkoitus olisi valmistua tämän kesän aikana”, kertoo Timo.

19-vuotiasta Rasmusta kiinnosti myös päästä nopeasti hyödyntämään autonasentajan tutkinnosta opittuja taitoja työelämään. Veho Akatemia vastasi Rasmuksen odotuksia.

”Olen päässyt näiden kahden vuoden aikana tekemään paljon erilaisia hommia, ja tuntuu että oppiminen on sujunut nopeasti. Sain autonasentajan opintoni Stadin AO:ssa päätökseen suunniteltua aikaisemmin jo joulukuun puolivälissä. Nyt olen vakituisessa työsuhteessa Veho Herttoniemessä”, summaa Rasmus.

HR-asiantuntija Tuuli Ilves onnittelee Veho Akatemiasta valmistunutta Timo Stoljarovia.

”Isossa firmassa on koulutusta ja uramahdollisuuksia”

Stadin AO:n autonasentajan tutkintojen lisäksi vehoakatemialaiset valmistuivat Mercedes-Benzin MT-mekaanikoiksi. MT-mekaanikon tutkinto pitää sisällään koulutuksen Mercedes-Benz-ajoneuvojen ylläpitohuoltoihin, korjauksiin ja komponenttien vaihtoihin. Tutkinnon suorittaminen antaa myös pätevyyden työskennellä turvallisesti hybridi- ja sähköautojen parissa, kunhan ne on ensin kytketty jännitteettömiksi.

Timo on oppinut, että mahdollisuudet työelämässä ovat pitkälti omasta asenteesta kiinni.

”Pystyn töissä puhumaan avoimesti ja pyytämään tarvittaessa apua. Huoltopäällikkömme Marko antaa myös positiivista palautetta ahkeruudesta ja oma-aloitteisuudesta. Koen, että mitä vaan voi saavuttaa urallaan, jos sitä vain tarpeeksi haluaa. Helppoa mekaanikon työ ei aina ole, mutta Veholla on kaikki uusimmat pelit ja vehkeet, koulutusta ja uramahdollisuuksia.”

Veho Akatemia on Rasmuksen ja Timon mukaan todella hyvä reitti niille, jotka haluavat päästä nopeasti töihin ja ovat kiinnostuneita autoista, erityisesti Mercedes-Benzeistä. Molempia kiinnostaa ajatus myös kouluttautumisesta MT-mekaanikosta seuraavalle tasolle ST-mekaanikoksi – sitten joskus. Nyt maistuu työnteko.

” MT-mekaanikkona pääsee kyllä tekemään monipuolisia huolto- ja korjaushommia”, vakuuttaa Rasmus.

Veho Akatemiasta valmistunut Rasmus Nikkinen sai vakituisen työpaikan Veho Herttoniemestä.

Työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen kuuluu kestävään työelämään, ja hyvällä mallilla se näyttää olevan molemmilla mekaanikoilla.

Rasmus rentoutuu kavereita tapaamalla. Timo puolestaan harrastaa nyrkkeilyä ihan tosissaan ja tähtää siinä SM-tasolle asti.

”Veho Akatemian kautta sain toteutettua unelmani päästä vakkaritöihin. Toinen unelmani liittyy nyrkkeilyyn. Olen harrastanut sitä kymmenisen vuotta ja kesän jälkeen olisi tarkoitus otella +91 kg -sarjassa”, kertoo Timo.

 

Kiinnostaako ura Veholla? Tutustu Vehon avoimiin työpaikkoihin!