Maybachin ensimmäinen täyssähkömalli esitellään Shanghaissa

17.4.2023

 

 • Uusi EQS 680 SUV määrittelee edustusluokan auton normit sähköisellä aikakaudella
 • Ylellisesti varusteltu ja viimeistelty matkustamo tarjoaa lounge-tyylisen yksityistilan tunnun
 • Ensimmäinen Mercedes-Benz-malli, jossa hyödynnetään nahan kestävää tuotantoketjua
 • Räätälöity Maybach-ajo-ohjelma, huippuluokan äänieristys ja jopa 600 kilometrin toimintamatka
 • SIsustusnahka on parkittu vegaanituotteilla eikä suolalla. Parkitsemiseen on käytetty kahvipavun kuoria
 • Uutuuden myynti Euroopassa alkaa vuoden kuluttua

”Kaiken hyvän on oltava myös kaunista”, määritteli Karl Maybach, ja tällä periaatteella on toteutettu myös Mercedes-Maybachin ensimmäinen täyssähköauto EQS 680 SUV. Malli esitellään Shanghain autonäyttelyssä 17. huhtikuuta. Tulokkaassa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla klassisen edustusauton loistokkuus, ylelliset sisätilat sekä ympäristöystävällinen voimalinja. Loungemaiseen tyyliin suunniteltu ja toteutettu matkustamo on esimerkillisen privaatti ja hyvin eristetty yksityistila, jossa esimerkiksi ympäröiviä ääniä ja sisäilmanlaatua voidaan säädellä tarkasti. ”Mercedes-Maybach-asiakkaat odottavat epätavallisia ratkaisuja, ja pyrkimyksemme on ylittää heidän korkeat odotuksensa”, Mercedes-Benzin pääjohtaja Ola Källenius määrittää.

Edustusluokan matkustuskokemuksen perusta on laadukas alusta. EQS 680 SUV -mallissa on vakiona Airmatic-ilmajousitus ja jatkuvasti säätyvä aktiivinen ADS+ -iskunvaimennus. Ilmajousituksen avulla auton korkeutta voidaan tarvittaessa nostaa 35 milliä. Vakiona on nelipyöräohjaus takapyörien 4,5 asteen kääntökulmalla. Valinnaisvarusteena on saatavana 10 astetta kääntyvät takapyörät. EQS 680 SUV on aina nelivetoinen.

Dynamic Select -valitsimen ajo-ohjelmat ovat nimeltään Eco, Sport, Offroad ja Individual. Perinteisen Comfort-valinnan korvaa tässä mallissa Maybach-ajo-ohjelma, joka maksimoi matkustusmukavuuden takamatkustajien kannalta vähentämällä taka-akselin liikkeitä.

EQS 680 SUV -mallin tekniset tiedot

Teho

484 kW

Vääntö

950 Nm

Jännite

396 volttia

AC-latausteho

22 kW

AC-lataus (3-vaihe 22 kW)

6 h 15 min.

DC-latausteho (max)

200 kW

DC-latausaika suurteholaturilla

31 minuuttia

DC-lataus (toimintamatka 15 min. latauksella)

220 km (WLTP)

Kiihtyvyys 0–100 km/h

4,4 s.

Huippunopeus

210 km/h

Kulutus1

22,5–24,4 kWh/100 km

Toimintamatka latauksella1

600 km

1Alustava tieto

Tärkeimmät mitat

Pituus/leveys/korkeus

5125/2034/1721 mm

Akseliväli

3210 mm

Kääntöympyrä nelipyöräohjauksella (4,5/10 astetta)

11,9/11 metriä

Tavaratila (VDA)

440 l.

 

Muotoilu ja väritys korostavat erityislaatuista luonnetta

Ensi kertaa Shanghain autonäyttelyssä esiteltävä Mercedes-Maybach EQS 680 SUV on välittömästi tunnistettavissa loistoautomerkin uudeksi perheenjäseneksi. Pystyä mustaa keulaa koristavat kromisomisteet ja pitkää konepeltiä näyttävä Mercedes-keulamerkki. Nykyautoille tyypilliset tutkasensorit on muotoilussa häivytetty näkymättömiin. Keulaa kehystävät vakiovarusteisiin kuuluvat 2,6 miljoonan pikselin Digital Light -ajovalot, jotka tervehtivät kuljettajaa ja hyvästelevät tämän näyttävällä valoshowlla. Samalla Maybach-tunnus heijastetaan näkyville kaikkiin neljään oveen. Myös takana valonauha ulottuu koko auton leveydelle. Maybach-tunnus löytyy myös auton D-pilarista. Pyöräkoko on valinnan mukaan 21 tai 22 tuumaa. Maybachin erikoisuus on edelleen kaksisävyinen korimaalaus, ja väriyhdistelmiä on tarjolla kaikkiaan viisi kuten hightechhopea/obsidiaanimusta tai obsidiaanimusta/kalaharinkulta.

Vakiona kolmen näytön MBUX Hyperscreen

EQS 680 SUV -mallin ylelliseen vakiovarusteluun kuuluu Mercedes-Benzin näyttökokonaisuus MBUX Hyperscreen, joka käytännössä muuttaa koko kojelaudan alueen yhtenäiseksi mittaristo- ja monitoiminäyttöjen kokonaisuudeksi. Näyttöjen käynnistysanimaatiot on räätälöity erityisesti Mercedes-Maybach-asiakkaille. Mittariston perinteiset neulaosoittimet on korvattu kevyillä silkkihuiveilla, jotka leijuvat kevyesti tuulessa ja osoittavat matkanopeutta ja ajotyyliä. Tuuletusaukkojen somisteet ovat Maybachin perinteiden mukaisesti ruusukultaa.

Keskinäytössä näkyy päällimmäisenä aina auton navigaatiosovellus, joka on yhdistetty niin sanottuun Zero-Layer-rajapintaan. Yli 20 auton toimintoa tulevat keinoälyn ohjaamina automaattisesti esille, mikäli ne ovat käyttäjille oleellisia. Kuljettaja voi näin saada käyttöönsä jopa 80 prosenttia auton tarjoamista palveluista ilman sovelluksen vaihtamista ja valikkojen selaamista.

Muita vakiovarustelun kohokohtia

 • Takamatkustajien kaksi 11,6-tuumaista kosketusnäyttöä, jotka on sijoitettu etuistuinten selkänojiin.
 • Takatilan MBUX-tablettitietokone, jota voi käyttää myös auton ulkopuolella.
 • MBUX-sisätila-avustin, joka tunnistaa katseen suunnan ja käsien liikkeet ja käynnistää vastaavia toimintoja autossa.
 • Maybach Exclusive -nappanahkasisustus (espressonruskea/balaohelmenruskea); optiona Maybach MANUFAKTUR Exclusive -nappasisustus (kristallinvalkoinen/hopeanhelmenharmaa).
 • EQS 680 SUV on ensimmäinen Mercedes-Benz-malli, jossa sisustusnahka on parkittu vegaanituotteilla eikä suolalla. Parkitsemiseen on käytetty kahvipavun kuoria.
 • Autossa käytettävän nahan tuotantoketju on kokonaan kestävä; se muun muassa takaa eläimille luonnon- ja lajinmukaisen elinympäristön ja kohtelun sekä metsiä ja elinympäristöjä säästävät laiduntamiskäytännöt.
 • Etu- ja takarivillä lämmitettävät ja ilmastoidut Executive-istuimet hierontatoiminnoilla sekä keulan ja hartioiden alueen lämmityksellä. Tarjolla on myös pohkeiden hierontatoiminto, Chauffeur Package sekä First Class -varustepaketti.
 • Aktiivinen tunnelmavalaistus 253 yksilöllisesti ohjattavalla ledillä ja 64 erilaisella valoyhdistelmällä, uusina ruusukullanvalkoinen ja ametistinhehku.
 • Matkustamon Tervetuloa-toiminto: maahan heijastuva ”valomatto” ohjaa tulijan takaovelle.
 • Energizing Air Control Plus ja HEPA-suodatin varmistavat huippuluokan ilmanlaadun; HEPA suodattaa pölyt, hiukkaset, rikkidioksidin, typpioksidit ja hajut 99,75 prosentin tehokkuudella. Matkustamo voidaan puhdistaa etukäteen esi-ilmastointiasetuksella.
 • Air Balance -tuoksupaketti; uutuustuoksuna No. 12 MOOD Ebony.
 • Burmester 4D Surround -äänentoisto, mukana Dolby Atmos -toiminto ja 15 kaiutinta.

Huippuluokan melu- ja tärinävaimennus

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV:n melumukavuus rakentuu Mercedes-Benz EQS SUV:n luomalle varmalle pohjalle. Sähköiset voimalinjat edessä ja takana on koteloitu, voimayksiköt on erotettu korista kahteen kertaan kumityynyillä ja korirakenteissa on hyödynnetty akustiikkavaahtojen tuomaa lisäeristystä. Alapohjaverhouksen viistot osuudet vähentävät pyöräkoteloissa pyörivän soran aiheuttamia iskuääniä.

Auton NVH-ominaisuuksien parantamisessa (Noise, Vibration, Harshness eli äänet, värinät ja ”kovuus”) on korostettu takamatkustajien kahden paikan äänieristystä. Tavaratilan avautuva peite sulkee tavaratilan selkänojasta takaikkunan alareunaan saakka hyvin tiiviisti ja toimii näin tehokkaana äänenvaimentimena. Ajoääniä vaimentaa myös uusi Disconnect Unit (DCU), joka ajotilanteen niin salliessa sammuttaa etuakselin sähkömoottorin toimintamatkan pidentämiseksi. Auton laseissa on lisäksi akustinen, tuuli- ja ajoääniä vaimentava akustinen laminointi. Tehokkaat tuuliohjaimet vaimentavat ajoviiman ääniä jopa katto auki ajettaessa. Näin matkustajat voivat joka hetki keskittyä autossa hiljaisuuteen. rentoutumiseen, musiikin kuunteluun tai omiin työtehtäviinsä.

 

 

Lisätietoja:

Pekka Koski, Mercedes-Benz, lehdistöpäällikkö, puh. 0400 210 490, pekka.koski@veho.fi