Historian ensimmäinen Veho Akatemia päätökseen: vastavalmistuneet mekaanikot työllistyvät nopeasti sähköistyvälle autoalalle

11.6.2024

Veho Akatemiasta valmistui tänä keväänä kuusi opiskelijaa. Tavoitteena on tarjota vakituinen työpaikka kaikille valmistuneille. 


Hyviä kokemuksia kerännyt Akatemia laajenee jatkossa neljään oppilaitokseen. Seuraava Veho Akatemia käynnistyy elokuussa ja Veho toteuttaa sen yhteistyössä Stadin AO:n, Varian, Keudan ja Omnian kanssa. Akatemiaan on valittu 12 opiskelijaa. 


”Yritysten ja oppilaitosten tiivis yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää tilanteessa, jossa autojen sähköistyminen muuttaa mekaanikon ammattia nopeasti ja kilpailu ammattitaitoisista mekaanikoista on kovaa. Iloitsemme ensimmäisen Veho Akatemian tuloksista, joiden myötä saamme useamman tuoreen ammattilaisen suoraan riveihimme. Tästä on hyvä jatkaa Akatemian kehittämistä”, kertoo Veho Suomen vähittäiskaupan johtaja Kari Halonen.


”Veho Akatemia on meille väylä pitää työelämän muuttuvat tarpeet tiiviisti osana tulevien ammattilaisten opintoja ja tarjota opiskelijoille mielekäs opintopolku alan töihin. Samalla saamme oppilaitoksilta arvokasta oppia tulevaisuuden tekijöiden ajatuksista ja tarpeista työelämään siirryttäessä.” Mekaanikon koulutuspolku tukee jatkuvaa oppimista 


Veho Akatemia on osa Stadin AO:n autoasentajaopintoja. Autonasentajan tutkinnon lisäksi vehoakatemialaiset valmistuvat Mercedes-Benzin MT-mekaanikoiksi. MT-mekaanikon tutkinto pitää sisällään koulutuksen Mercedes-Benz-ajoneuvojen ylläpitohuoltoihin, korjauksiin ja komponenttien vaihtoihin. Tutkinnon suorittaminen antaa myös pätevyyden työskennellä turvallisesti hybridi- ja sähköautojen parissa silloin, kun ne on kytketty jännitteettömiksi.


MT-mekaanikon pätevyyden saatuaan mekaanikko voi kouluttautua työn ohessa eteenpäin. Mekaanikkojen koulutuspolku Veholla tarjoaa mahdollisuuden kouluttautua MT-, ST-, DT- ja EHV-mekaanikoksi sekä pätevöityä vaativiin sähköajoneuvojen korkeajännitetöihin. Koulutukset etenevät portaittain kohti vaativampia tehtäviä. Niillä varmistetaan mekaanikkojen osaaminen sekä työskentelyn turvallisuus sekä polttomoottori- että sähköajoneuvojen parissa. 

Lisätietoja:

Johanna Klemetti, Veho Head of Communications, 040 704 1148