Hallintoneuvoston puheenjohtaja vaihtuu, osingon määrä kasvaa

14.5.2024

Osakkeenomistajat hyväksyivät Mercedes-Benz Group AG:n yhtiökokouksessa kaikki esityslistalla olleet asiat. Niistä näkyvin oli henkilövaihdos yhtiön hallintoneuvostossa, kun sen jäsenenä vuodesta 2014 lähtien toiminut Dr. Bernd Pischetsrieder astui syrjään puheenjohtajan paikalta. Hänen seuraajansa on Dr. Martin Brudermüller. Pitkän uran saksalaisessa autoteollisuudessa tehnyt Bernd Pischetsrieder oli ennen Mercedes-Benziä hoitanut vastaavia tehtäviä BMW:llä ja Volkswagenilla vuodesta 1993 lähtien.

”Otan puheenjohtajan tehtävät vastaan aikana, jolloin autoteollisuutta koettelevat perustavanlaatuiset muutokset. Olen luonteeltani optimisti, joten uskon vahvasti tämän yhtiön ja sen työntekijöiden mahdollisuuksiin ja kykyihin. Itse haluan tuoda mukaan innostusta ja halua kuunnella ihmistä, erityisesti työntekijöitämme, myös silloin kun käsiteltävinä on vaikeita aiheita”, hallintoneuvoston uusi puheenjohtaja Martin Brudermüller vakuuttaa.

Samassa yhteydessä hallintoneuvostoa täydennettiin uudella jäsenellä. Hän on Dr. Doris Höpke, joka aikaisemmin on toiminut Munich Re -yhtiön johtokunnan jäsenenä.

Yhteensä 7 miljardin arvoiset osakkeiden takaisinosto-ohjelmat

Vuoden 2023 aikana Mercedes-Benz vahvisti entisestään asemaansa maailman arvokkaimpana premium-automerkkinä Interbrandin ”Best Global Brands” -tutkimuksessa. Yhtiö valmistautuu täydellä voimalla seuraavan sukupolven tuotteisiin ja perusrakenteisiin kun VAN.EA, MMA ja MB.OS (Mercedes-Benz Operating System), joilla Mercedes-Benzin asema alan eturivin innovaattorina säilyy ja vahvistuu. Tänä vuonna Mercedes-Benz hakee sertifiointia SAE Tason 3 -autonomisen ajamisen järjestelmälle aina 95 km/h ajonopeuteen saakka.

Mercedes-Benz Groupin johtokunta ja hallintoneuvosto esittivät osingon suuruudeksi 5,30 euroa vuodelta 2023 (2022: 5,20 e), jonka osakkeenomistajat hyväksyivät. Samalla päätettiin yhtiön omien osakkeiden takaisinosto-ohjelman toteuttamisesta helmikuussa 2023 käynnistyneen valmistelun pohjalta. Mercedes-Benz Group AG aikoo ostaa takaisin omia pörssiosakkeitaan 4 miljardin euron arvosta ja mitätöidä ne. Osto-ohjelma on jo hyvässä vauhdissa. Helmikuussa 2024 ilmoitettu toinen, arvoltaan 3 miljardin suuruinen takaisinosto-ohjelma on käynnistymässä vielä toukokuun aikana. Molemmat ohjelmat saadaan päätökseen vuoden 2025 ensimmäisen neljänneksen aikana eli ennen seuraavaa yhtiökokousta.

”Johtomme ja hallintoneuvostomme toimet kantavat nyt hedelmää. Yhtiö on hyvässä kunnossa, tuotepalettimme on vahva, ja siitä on tulossa yhä sähköisempi ja digitaalisempi. Samaan aikaan yhtiön käynnissä oleva muutos etenee hienon tiimimme johdolla”, väistyvä hallintoneuvoston puheenjohtaja Bernd Pischetsrieder kiittää.

 

 

 

 

Mediapankit:

Vehon media-arkisto, tiedotteet ja pienet kuvat löytyvät: www.veho.fi/uutishuone/

Lisätietoja Daimlerin kansainvälisiltä lehdistösivuilta: www.media.daimler.com

  

Lisätietoja:

Pekka Koski, Mercedes-Benz, lehdistöpäällikkö, puh. 0400 210 490, pekka.koski@veho.fi